Novice

Grafika informacijsko-multimedijskih sistemov Volvo bo fotorealistična

Za prikaz fotorealističnih animacij naj bi uporabili tehnologijo Unreal Engine, ki so jo razvili pri podjetju Epic Games.

Švedski avtomobilski proizvajalec naj bi v električnem nasledniku modela XC90 že predstavil novo različico informacijsko-multimedijskega sistema, ki bo za prikaz uporabljala grafiko visoke ločljivosti za ostrejšo sliko in bogatejše barve.

Volvo s tem postaja prvi avtomobilski proizvajalec, ki bo v svojih informacijsko-multimedijskih sistemih uporabljal tehnologijo Unreal Engine. Tehnologija, ki so jo razvili pri podjetju Epic Games, naj bi bila med najbolj naprednimi orodji za prikaz tridimenzionalnih podob v svetovnem merilu, pri Volvu pa naj bi jo v njihov informacijski sistem integrirali z namenom ustvarjanja fotografsko realističnega prikaza.

Uporabo nove tehnologije in prikaz visoko kvalitetnih animacij bo omogočala nova strojna platforma Snapdragon Cockpit Platform, ki je nastala v sodelovanju s podjetjem Qualcomm. Nova strojna platforma naj bi zagotavljala do desetkrat hitrejšo procesiranje in obdelavo grafičnih vsebin v primerjavi z informacijsko-multimedijskimi sistemi, ki so trenutno v njihovih modelih.

Po besedah Henrika Greena, produktnega vodje pri podjetju Volvo Cars, želijo pri znamki kupcem zagotoviti kar najboljšo uporabniško izkušnjo, ki bo obenem prispevala tudi k varnejši vožnji. Zato so se odločili za implementacijo tehnologije Unreal Engine, ki bo zagotovila še več užitkov, pa tudi varnosti, pri vožnji njihovih vozil.

Avtomobilizem.com (Vir: Volvo, Carscoops. Foto: Volvo.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Novi Volkswagen Amarok bo še bolj uporaben
Škodina prizadevanja za nemoteno proizvodnjo