Novice

Volvo XC90 bo ostal v prodaji tudi po prihodu električnega naslednika

Izvršni direktor Håkan Samuelsson je v pogovoru z novinarji portala Automotive News potrdil, da bo njihov najprestižnejši model še nekaj časa na voljo kupcem, ki ne bodo pripravljeni na nakup električnega avtomobila.

S proizvodnjo električnega naslednika modela Volvo XC90 naj bi v proizvodnemu obratu Charleston  v ameriški Južni Karolini pričeli še letos, proizvodnja pa naj bi potekala sočasno z novim električnim športnim terencem znamke Polestar. Po nekaterih informacijah naj bi se električni paradni konj švedske znamke imenoval Embla, kar naj bi bilo v skladu s pred kratkim predstavljeno strategijo, ki naj bi vključevala tudi zamenjavo alfanumeričnih oznak modelov s celostnimi imeni.

Po besedah trenutno še aktualnega izvršnega direktorja Volva Håkana Samuelssona naj bi izkoristili prednost ločene proizvodnje obeh modelov ter vsaj za nekaj časa ohranili proizvodnjo aktualne različice, ki trenutno poteka v švedski tovarni Torslanda. Druga generacija modela XC90 je bila prvič predstavljena v letu 2014 in je bila prve osvežitve z novimi odbijači in novo sprednjo masko deležna šele z lanskim modelnim letom. Po besedah vodilnega moža znamke naj bi že pripravljali nove kozmetične popravke tega modela, ki bodo njegov videz dodatno uskladili s trenutno aktualnimi oblikovalskimi smernicami, uporabljenimi pri njihovih električnih modelih.

Zaenkrat še ni znano, do kdaj bi lahko potekala proizvodnja modela XC90 v švedskem obratu Torslanda, ki jo ob investicijah v višini skoraj milijarde evrov pripravljajo na začetek proizvodnje nove generacije električnih avtomobilov znamke Volvo, predvidene za leto 2025.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Motor Authority. Foto: Volvo.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Volvo XC90 bo ostal v prodaji tudi po prihodu električnega naslednika"


JG2
2 leta 2 meseci nazaj

Aha, “okostnjaki padajo z omare”. Ne bodo se kar tako spustili v prodajo zgolj električnih vozil, kot so se še trkali po prsih kakšne pol leta nazaj. Vidim da bodo hibridi kot tudi klasični bencinarji ostali še kar nekaj časa na voljo pri Volvu, XC90 bodo pomojem malo bolj prenovili in ga kot takega prodajali še vrsto let, medtem ko bo tale novi “Embla” bolj tipanje kako bi zgledala prodaja zgolj električnega prestižnega SUV-a, ki pa s samim XC90 ne bo imel prav veliko skupnega. Meni to čisto ustreza!

 
Spremembe v vrhu podjetja Toyota Adria
Hyundai Santa Fe še kot priključni hibrid