Novice

Novi Volkswagen Amarok bo še bolj uporaben

Volkswagen razkriva nekaj dodatnih podrobnosti novega poltovornjaka, ki naj bi ga uradno predstavili še letos.

Pri nemškem avtomobilskem proizvajalcu sicer še naprej ohranjajo določeno mero skrivnostnosti glede najavljenega novega modela Amarok, ki ga bodo proizvajali v Južni Afriki. Kot je znano, je novi Amarok nastal v sodelovanju s Fordom in si deli osnovo s poltovornjakom Ranger.

Po do zdaj znanih informacijah naj bi bil na voljo s paleto dizelskih in enim bencinskim motorjem prostornine med dvema in tremi litri ter zadnjim ali štirikolesnim pogonom. Vsaj en od trilitrskih agregatov bo tudi V6 TDI, ki naj bi po besedah predstavnikov Volkswagna ponujal obilico moči in navora. Na voljo bo v štirih opremskih različicah (Life, Style, PanAmericana in Aventura), kot pa od predstavnika prestižnih poltovornjakov lahko pričakujemo, bosta tudi nižji opremski različice Life in Style že v osnovi ponujali veliko. Vse različice bodo standardno opremljene z LED žarometi, opcijsko, oziroma ob izbiri bolje opremljene različice, pa bodo za učinkovito osvetlitev poskrbeli matrični sprednji LED žarometi IQ.Light.

Novi Volkswagen Amarok bo lahko vlekel prikolico mase do 3.500 kg, vanj pa bo mogoče naložiti do 1,2 tone tovora. V kratkem predstavitvenem videoposnetku so nam pri oddelku Volkswagen Gospodarska vozila razkrili prvo nezakrito podobo Amarokovega zadnjega dela, na katerem se pod sredinsko nameščenim emblemom znamke preko celotne širine razteza ime modela.

Dokončno razkritje in pričetek prodaje novega Amaroka je predviden proti koncu letošnjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto in video: Volkswagen, zaslonski posnetek.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Renault s posebno serijo E-Tech engineered
Grafika informacijsko-multimedijskih sistemov Volvo bo fotorealistična