Novice

Hibridni sistem prihajajočega Volkswagen Golfa

Nemci so se v drugem koraku postopnega razkrivanja osme generacije Golfa posvetili njegovemu hibridnemu sistemu. Natančneje, tega so predstavili na motornem simpoziumu, ki se je pred dnevi odvijal na Dunaju v Avstriji.

Srčiko sistema predstavlja 48-voltni jermensko gnani zaganjalnik-alternator, ki je povezan z enakovoltno litij-ionsko baterijo, vgrajeno pod sovoznikov sedež. Kot je znano že recimo iz novega Audija A6, prevzema ta nalogo generatorja električne energije, ko vlada višek kinetične energije, recimo med jadranjam avta ali zaviranjem. Predvsem tekom vožnje s številnimi postavki skozi mestna središča pa prevzame nalogo zaganjalnika motorja. Nemci pri njihovem sistemu izpostavljajo dve dodatni prednosti. Prva je, da zna ta tudi pomagati gnati avto med pospeševanjem in druga, da se je zmožen izklapljati med jadranjem praktično pri vsaki hitrosti vožnje.

Pod črto naj bi s tem hibridnim sistemom nadgrajeni Golf z litrskim TSI ali 1,5-litrskim TSI agregatom imel žejo zmanjšano za 0,4 l/100 km. Volkswagen pravi, da bo 48-voltni hibridni sistem sprva na voljo samo z omenjenima dvema motorjema in dvosklopkovnim DSG menjalnikom, a ga bodo postopoma razširili tudi na druge motorje v ponudbi.

Seveda pa Volkswagen tudi tokratne priložnosti ni pozabil izkoristiti za vsaj malo promocije njihovega prihajajočega baterijsko električnega ID. 3. Potrdili so namreč, da je hibridizacija sicer dobra pot v smeri manjšanja emisij CO2, a da je zares prava rešitev do popolne izničitve (lokalno ustvarjenih) emisij CO2 samo pogonski koncept električnega vozila.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Ime BMW M5 Edition 35 Years pove vse
Mercedes-Benzov koncept ESV prikazuje prihodnost varne vožnje