Novice

Toyota Yaris GR Sport je vmesna stopnja

Tudi pri Toyoti se že pripravljajo na pričetek avtomobilskega salona v Parizu, saj so najavili, da bodo tam premierno prikazali novo športno izvedenko Yaris GR Sport.

Toyota Yaris GR Sport bo prvi model njihove športne linije GR, ki bo naprodaj tudi v Evropi. Nastal je s pomočjo športnega oddelka Toyota Gazoo Racing, ki izkušnje iz dirkališč prenaša tudi na avtomobile iz vsakdanjega življenja, za svoje gene pa lahko zahvali različici Yaris GRMN. Od serijskega Yarisa je nižji za 11 mm ter ima nameščena ekskluzivna 17-palčna aluminijasta platišča, za dobro lego na cesti in učinkovito krmiljenje poskrbi vzmetenje z blažilniki Sachs Performance ter nastavitve podvozja, povzete iz močnejše različice Yaris GRMN.

Tudi pri zunanjosti so se zgledovali po zmogljivejšemu bratu: črno obarvana maska, pokrovi stranskih ogledal in obrobe vrat pa v kombinaciji s črno streho lepo dopolnjujejo videz osnovne barve karoserije, ki bo na voljo le v petvratni različici. Videz notranjosti poudarjajo črni športni sedeži znamke GR, ki jih poživljajo beli vstavki in kontrastni šivi, športen trikraki volan pa je enak kot v njihovem modelu GT86. Ob pritisku na gumb za zagon se na večfunkcijskem zaslonu TFT prikaže logotip GR, ki da vedeti, da ne sedimo v običajni različici.

Yaris GR Sport bo imel nameščen standarden hibridni pogonski sklop z 1,5-litrskim bencinskim motorjem in menjalnikom CVT.

Več podrobnosti bo znanih po premierni predstavitvi v Parizu, s prodajo pa naj bi pričeli proti koncu letošnjega leta.

Avtomobilizem.com   (Vir: Toyota, Auto Express, Carscoops. Foto: Toyota.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Toyota Yaris GR Sport je vmesna stopnja"


Bucko99
5 leta 7 meseci nazaj

Ne bo dobil nič dodatnih konjičkov ? 😮

 
WLTP: sami ste (ga) hoteli
Ikea bo dostavljala svoje izdelke s pomočjo električnih vozil