Novice

Hyundai i20 odslej brez dizelskih motorjev

Hyundaijev predstavnik avtomobilskega segmenta B, ki ga v aktualni obliki gledamo na naših cestah od leta 2014, doživlja letos temeljitejšo kozmetično prenovo. Prepoznati ga bo mogoče po drugačni sprednji maski, kupci pa bodo na ceniku zaman iskali turbodizelsko gnane različice.

Ker druga generacija Hyundajevega modela i20, ki je pred desetimi leti zamenjala prodajno uspešnega Getza, počasi že prehaja v drugo polovico svojega življenja, so jo morali Korejci podrobno osvežiti, če želijo ohranjati konkurenčnost na trgu. Prenovljena različica, ki naj bi se znašla v prodajnih salonih tekom letošnjega poletja, se ponaša z drugačnim sprednjim delom, ki sledi linijam ostalih novejših Hyundajevih vozil. Na zadku je moč videti še osvežena svetila in preoblikovan odbijač, v ponudbi pa bodo tudi nekateri novi karoserijski odtenki (Champion Blue, Clean Slate in Tomato Red).

V notranjosti se prenovljeni i20 ponaša s povsem novim opcijskim info-zabavnim sistemom s 7-palčnim barvnim zaslonom ter nekaterimi novimi barvnimi kombinacijami. Pod motornim pokrovom Hyundai ne bo več ponujal dosedanjih dizelskih agregatov (1,1 in 1,4 CRDi), temveč zgolj bencinske. V ponudbi tako ostajata različici 1,2-litrskega bencinskega motorja, ki proizvedeta 75 oziroma 84 »konjev« in sta sparjeni s 5-stopenjskim ročnim menjalnikom. Potencialni kupci pa bodo lahko izbirali še med dvema različicama 1,0-litrskega prisilno polnjenega bencinskega agregata (100 KM in 120 KM), pri čemer lahko pri šibkejšem za prenos moči skrbi 7-stopenjski dvosklopčni menjalnik.

Med sodobnimi pomagali bo uporabnikom na voljo nabor aktivnih asistenc Hyundai SmartSense, kot so pomoč za izogibanje naletu, sistem za opozarjanje na nenamerno zapuščanje voznega pasu, opozarjanje na nezbranost voznika in samodejni preklop med zasenčenim in dolgim svetlobnim snopom žarometov. Za povezljivost s pametnimi telefoni bosta poskrbela Apple CarPlay in Android Auto.

(Vir: Motor Talk, Carscoops. Foto: Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Infiniti pripravlja platformo za elektrificirano prihodnost
Tudi Bosch trdi, da je razvil tehniko za rešitev dizla

Več vsebin

Testi

Hyundai i20 1,2 CVVT Dynamic – Siva miš, ti loviš!