Novice

Hyundai in Kia v novo partnerstvo na področju vodikovih gorivnih celic

V razširjenem sodelovanju s podjetjem W.L. Gore & Associates bo potekal razvoj naprednih in učinkovitejših polimernih elektrolitskih membran za uporabo v vozilih s pogonom na vodikove gorivne celice.

Korejska avtomobilska proizvajalca še naprej polagata upe tudi v prihodnost vozil s pogonom na vodikove gorivne celice. Z namenom razvoja novih polimernih elektrolitskih membran združujeta moči s podjetjem W.L. Gore & Associates, specializiranim za področje vodikovih gorivnih celic.

Širitev dolgoletnega sodelovanja

Hyundai in Kia s strokovnjaki ameriškega podjetja sodelujeta že več kot 15 let, v okviru novega sporazuma o sodelovanju pa se bodo osredotočali predvsem na skupen razvoj sistemov učinkovitejših in trajnejših vodikovih gorivnih celic za uporabo v gospodarskih vozilih. Podjetje W.L. Gore & Associates s sedežem v ameriški zvezni državi Delaware že vrsto let deluje na področju razvoja vodikovih gorivnih celic in se poleg razvoja tovrstne tehnologije z uporabo polimernih elektrolitskih membran (PEM – Polymer Electrolyte Membranes) ukvarja tudi s tehnologijo membran CCM (Catalyst Coated Membranes) ter membransko elektrodnih sklopov (MEA – Membrane Electrode Assembly).

Naslednja generacija vodikovih gorivnh celic z naprednimi membranami PEM tudi za uporabo na drugih področjih

Čeprav se trenutno osredotočajo predvsem na razvoj gorivnih celic z namenom uporabe v električnih gospodarskih vozilih, pa naj bi se v okviru sodelovanja dogovarjali o uporabi nove generacije vodikovih gorivnih celic pri osebnih avtomobilih, pa tudi na drugih področjih, ki niso neposredno povezana z avtomobilsko industrijo.

Po besedah vodje oddelka za razvoj baterij in vodikovih gorivnih celic pri znamkah Hyundai in Kia s podpisom sporazuma odpirajo novo poglavje sodelovanja z ameriškim podjetjem. Dodaja še, da se nameravajo z napredno tehnologijo vodikovih gorivnih celic uvrstiti v sam vrh ponudnikov električnih vozil s pogonom na vodikove gorivne celice.

Avtomobilizem.com (Vir: Hyundai, Carscoops. Foto: Hyundai, Gore.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nova rivalstva spreminjajo razmerja: BYD in Tesla prepričljivo pred Volkswagnom
Volkswagen je poslušal: občutne novosti za prenovljenega Golfa