Novice

Hyundai uvaja znamko za razvoj in rabo gorivnih celic

Pri korejskem avtomobilskem proizvajalcu bodo v okviru nove znamke HTWO pokrivali področje razvoja in uporabe vodikovih gorivnih celic.

Photo_HTWO Logo

Photo_HTWO LogoNova znamka je poimenovana po vodikovi molekuli (H2 – HTWO) in naj bi predstavljala vodik kot vir pozitivne energije na različnih področjih, vključno z uporabo v industriji. Namen Hyundaija je, da na podlagi več kot dvajsetletnih izkušenj s področja pričnejo z razvojem naslednje generacije gorivnih celic in vzpostavijo ekosistem, baziran na uporabi vodika kot čistega energijskega vira. V skladu z njihovo vizijo naj bi nova generacija vodikovih gorivnih celic predstavljala vir energije industrijskim obratom, avtomobilom, ladjam in celo vlakom.

Hyundai je že leta 2013 predstavil prvi model ix35 FCEV s pogonom na vodikove gorivne celice, ki je ugledal luč množične proizvodnje, kmalu zatem sta sledila križanec Nexo ter električni avtobus. Pred dvema mesecema so uvedli še tovorno vozilo Xcient, ki je že v uporabi v Švici, do leta 2025 pa na področju Evrope načrtujejo prodajo 1.600 tovrstnih tovornih vozil s pogonom na vodikove gorivne celice.

Nova tehnologija gorivnih celic naj bi ob sprejemljivih cenah in večji vzdržljivosti ponujala več zmogljivosti, saj bo ob lažji arhitekturi omogočala večjo energijsko gostoto. Podjetje Hyundai je sicer eden pomembnejših članov globalnega sveta za uporabo vodika (Hydrogen Council), v katerem različna podjetja s področja energetike, transporta in industrije želijo uveljaviti uporabo vodika kot alternativnega vira energije.

Delovanje novo ustanovljene znamke HTWO naj bi bilo najprej osredotočeno na področju Južne Koreje, Združenih držav Amerike, Evrope in Kitajske.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Hyundai uvaja znamko za razvoj in rabo gorivnih celic"


Gosic
3 leta 4 meseci nazaj

”Pred dvemi meseci”….. Imamo dvojino.

 
Ponovno znižane subvencije za nakup električnih vozil
Prvi Subarujev električni model bo SUV za evropski trg