Novice

Hyundai Ioniq 6 bo aerodinamična limuzina

Korejska znamka s predstavitvenim video posnetkom najavlja prihod novega električnega modela.

Po uspešnem nastopu modela Ioniq 5, ki se med drugim ponaša tudi z nazivom Svetovni avto leta 2022, se pri korejskem avtomobilskem proizvajalcu pripravljajo na razkritje naslednjega v vrsti električnih modelov – limuzinskega Ioniq 6.

V kratkem predstavitvenem video posnetku pod sloganom “Silhueta novega obdobja” najavljajo prihod aerodinamične električne limuzine preproste, a čutne oblikovalske zasnove. Novi Ioniq 6 bo izhajal iz koncepta električne limuzine Prophecy, ki so ga predstavili pred dobrima dvema letoma, zasnovan pa naj bi bil na osnovi platforme E-GMP.

Nova električna limuzina naj bi s svojimi linijami predstavljala nov, izrazito aerodinamičen oblikovalski pristop. Poleg zaobljenih linij sprednjega odbijača, ki se brezšivno nadaljujejo preko celotne dolžine avtomobila, bo novi Ioniq 6 prepoznaven tudi po štirivratni kupejevski zasnovi. Podobnega načela naj bi se Hyundaijevi oblikovalci držali tudi pri zasnovi notranjosti, ki bo čistih oblik s plavajočo osrednjo konzolo in naj bi ponujala dovolj prostora tudi potnikom na udobnih zadnjih sedežih.

Pogonu naj bi namenili dva električna pogonska sklopa v kombinaciji z baterijo kapacitete 73 kWh, ki naj bi omogočala več kot 480 km dosega z enim polnjenjem. Različica z enim električnim motorjem bo ponujala 160 kW (218 KM), še več zmogljivosti pa bo na voljo ob izbiri pogonskega sklopa z dvema električnima motorjema in 230 kW (313 KM).

Razkritje novega električnega modela naj bi bilo načrtovano proti koncu letošnjega leta, do takrat pa lahko verjetno pričakujemo postopno razkrivanje podrobnosti.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Hyundai. Foto in video: Hyundai, zaslonski posnetek.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volkswagen Amarok s številnimi novostmi
Minijeve oblikovalske smernice za prihodnost