Novice

Hyundai Prophecy prihaja v serijski obliki

Pri največjem korejskem proizvajalcu se stvari odvijajo precej hitro. Če so še pred kratkim razkazovali električno gnano študijo z imenom Prophecy, s katero so želeli zgolj nakazati bodoče oblikovalske smernice, sedaj pripravljajo njeno serijsko izvedbo, ki bi se lahko znašla v salonih že prihodnje leto.

Pri Hyundaiju so v zadnjih letih pokazali kar nekaj zanimivih študij, med katerimi se bosta vsaj dve preobrazili v serijski različici. Korejci so tako potrdili prihod modelov, katerih grobe obrise smo videli v konceptih 45 in Prophecy. Pri prvem, ki se bo naslanjal na lanski prototip iz Frankfurta , bi sicer lahko šlo za modnega križanca, predstavili pa ga bodo že koncem letošnjega leta.

Še bolj zanimiv pa bo električno gnani Prophecy, ki naj bi se znašel na trgu leta 2021, pri čemer bi verjetno lahko nadomestil celo model Ioniq. Prihajajoča Hyundajeva avtomobila bosta sicer nastajala na njihovi modularni platformi (EGM-P), ki je namenjena električnemu pogonskemu sklopu. Najnovejša modela se bosta obenem ponašala tudi z najnovejšim Hyundajevim oblikovalskim jezikom, skupaj z nekaterimi detajli (samosvoje LED diode), s čimer naj bi bili njihovi električni avtomobili že na zunaj opazno drugačni od ostalih modelov

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Dacia z motorji Eco-G vrača možnost izbire pogona na avtoplin
Mazdin patent kompleksnega hibridnega pogona z rotacijskim motorjem