Novice

Volkswagen Amarok s številnimi novostmi

Nova zasnova Amarokove notranjosti vključuje tudi navpično postavljen zaslon informacijsko-multimedijskega sistema.

Čeprav naj bi bila premiera novega Volkswagnovega poltovornjaka predvidena proti koncu letošnjega leta, pri nemški znamki postopoma dvigujejo temperaturo z razkrivanjem določenih podrobnosti. Za upravljanje številnih funkcionalnosti je v novem Amaroku uporabljena kombinacija digitalnih funkcij z intuitivnim upravljanjem, ergonomsko oblikovanih tipk in vrtljivo-pritisnih gumbov.

Za boljši pregled in dodatne možnosti upravljanja je 10- ali 12-palčni zaslon informacijsko-multimedijskega sistema postavljen navpično in dopolnjuje prikaz novega digitalnega kombiniranega instrumenta. Integracija osrednjega zaslona na armaturni plošči daje vtis lebdenja nad sredinsko konzolo, njegova navpična orientacija pa odpira nove možnosti upravljanja asistenčnih sistemov. Poleg uporabe mobilnih spletnih storitev, kot je npr. »We Connect« navigacija, bo osrednji zaslon omogočal upravljanje klimatske naprave, multimedije in zvočnega sistema ter sistema za pomoč pri parkiranju.

Poleg tega bo preko zaslona informacijsko-multimedijskega sistema možno upravljanje številnih funkcionalnosti, saj z novim Amarokom v ta segment vstopajo številne tehnične inovacije in asistenčne tehnologije. Na voljo bo več kot 30 sodobnih asistenčnih sistemov, od tega jih preko dvajset prvič ponujajo v tem razredu. Med njimi bodo kupcem nove generacije poltovornjaka Amarok na voljo sistem za ohranjanje in menjavo voznega pasu, asistenci za luči in hitrost ter sistem za prepoznavanje prometnih znakov in prikaz okolice.

Novi Amarok naj bi bil že kmalu po premieri proti koncu letošnjega leta že na voljo prvim kupcem. Njegov prihod na trg bo v prvih državah obeležila različica z dvojno kabino in štirimi vrati, medtem ko naj bi ga na posameznih trgih ponudili  tudi z enojno kabino in dvojimi vrati.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Tudi Ferrari z načrti za električno prihodnost
Hyundai Ioniq 6 bo aerodinamična limuzina