Novice

Hyundai Kona je prvi križanec v družini N

Korejski avtomobilski proizvajalec razkriva novo različico Kone, ki se ponaša s športnim značajem njihove športne družine N.

Hyundai Kona N je prvi športni križanec znamke, zasnovan za potrebe voznikov, ki tudi v tem segmentu pričakujejo športne zmogljivosti. Pridružuje se ostalim članom družine N, v katero trenutno spadajo modeli i20 N, i30 N in (ameriškemu trgu namenjen) Veloster N. Hyundai Kona N s svojo športno zasnovo ponuja kombinacijo vsestranske uporabnosti in okretnosti ob športnih pospeških in pripravljenostjo na krog ali dva po dirkaški stezi.

Za prepoznavnost in agresivnejši videz novega pripadnika družine N tudi pri predstavljenemu križancu poskrbi kombinacija sodobnih oblikovalskih smernic znamke z elementi dirkaškega sveta. Športni videz zaokrožajo agresivnejša zasnova sprednje maske in bočnih linij, novo zasnovani spojlerji in kontrastni dodatki rdeče ter nova 19-palčna kovana platišča. Poleg obstoječih barvnih odtenkov bo Hyundai Kona N na voljo v zanjo ekskluzivnem odtenku modre Sonic.

Tudi zasnova notranjosti poudarja športnost in zmogljivost, ki jo izraža izbira kvalitetnejših materialov, športni sedeži in volan ter oznake, ki ponazarjajo pripadnost družini N. Nad sredinsko konzolo se nahaja 10,25-palčni zaslon informacijsko-multimedijskega sistema, za varno in pregledno podajanje informacij vozniku pa bo poleg 10,25-palčne digitalne instrumentne plošče na voljo tudi prikazovalnik na vetrobranskem steklu. Poleg možnosti prednastavitve individualnih nastavitev vožnje preko dveh namenskih tipk na volanu, bo za varno in udobno vožnjo poskrbel niz asistenčnih sistemov, ki med ostalimi vključujejo sistem za izogibanje trkom spredaj in zadaj, pomočnika za ohranjanje voznega pasu in aktivni tempomat.

Športne zmogljivosti bo zagotavljal 2,0-litrski štirivaljni bencinski motor T-GDI, ki ob 392 Nm navora razvije 206 kW (280 KM) moči; to ob izbiri funkcije N Grin Shift za kratek čas (20 s) lahko povečamo na 213 kW (290 KM). Kot drugi znamkin model v Evropi bo nova Kona N na voljo z 8-stopenjskim avtomatskim menjalnikom DCT z dvema sklopkama in možnostjo izbire treh funkcij prestavljanja (N Grin Shift, N Power Shift in N Track Sense Shift) ter petih načinov vožnje (Eco, Normal, Sport, N in Custom). Ob vklopu funkcije Launch Control bo športna Kona N iz mirovanja do 100 km/h pospešila v 5,5 sekunde in dosegla najvišjo hitrost 240 km/h.

Več podrobnosti, cene in točen datum prihoda na trg naj bi pri Hyundaiju razkrili naknadno, za zdaj pa tudi za ta model že obljubljajo petletno garancijo brez omejitve kilometrov.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Hyundai. Foto: Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "Hyundai Kona je prvi križanec v družini N"


2 leta 1 mesec nazaj

Thumbs up za jajce!

mrtwelvetrees
2 leta 1 mesec nazaj

4×4 ?

Skyen
2 leta 1 mesec nazaj

Res sem vesel, da v časih ko vsi potihem opuščajo njihove športne izvedenke (tebe gledam, Renault, Peugeot…) Hyundai ne odneha.

xxl
2 leta 1 mesec nazaj

Eni opuščajo tradicijo, drugi še niso prav niti začeli 😉

 
Novi avtomobili Renault in Dacia bodo imeli varnostno omejeno najvišjo hitrost
Toyota z novimi vlaganji v razvoj avtonomnih tehnologij