Novice

Renault Clio R.S. 220 Trophy je novi kralj Nürburgringa

Renault ne more iz svoje kože in se mora, tako kot v preteklosti, venomer dokazovati s časi, ki jih dosežejo njihova športna vozila na Nürburgringu. Po Meganeu so v zeleni pekel poslali še najnovejšega športnika, Clio R.S. 220 Trophy, popravili rekord ter osvojili naslov najhitrejšega serijskega vozila v segmentu B.

Renault Clio R.S. 220 Trophy sodi v segment, ki je po velikosti pozicioniran nižje kot bolj znani Megane R.S. 275 Trophy, Honda Civic Type-R in Seat Leon Cupra, zato je na dirkališču Nordschleife tekmoval proti sebi podobnim tekmecem –  Audiju S1, Opel Corsi OPC, Miniju JCW in Seatu Ibizi Cupra.

Za volan male rakete je sedel Christian Gebhardt, urednik revije Sport Auto, in prevozil zloglasni krog v 8 minutah in 23 sekundah. S tem je Clio Trophy za tri sekunde hitrejši kot Mini JCW, osem sekund hitrejši kot Opel Corsa OPC in devet sekund hitrejši kot Audi S1.

Čas je impresiven tudi zato, ker je kar za 36 sekund hitrejši od ”običajnega” Clia R.S. 200 EDC in samo 38 sekund počasnejši od večjega brata, Meganea Trophy-R, nekdanjega rekorderja na Nürburgringu v kategoriji vozil s pogonom na prednji kolesni par. Primat v tem segmentu trenutno drži Honda Civic Type-R.

Clia R.S. 220 Trophy poganja 1,6-litrski prisilno polnjeni štirivaljni agregat, ki proizvede 162 kilovatov in 260 njutnmetrov navora. S pomočjo funkcije overboost pa se lahko navor za kratek čas povzdigne na 280 njutnmetrov.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Peter Humar.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Pininfarina v posel z indijsko Mahindro
Hyundai počasi razkriva model Ioniq