Novice

Nove fotografije koncepta Polestar Precept

Februarja predstavljen koncept naj bi sicer podrobneje razkrili v sklopu odpovedanega avtomobilskega salona v Ženevi, predstavljal pa naj bi usmeritev znamke za prihodnost.

Precept naj bi po besedah izvršnega direktorja znamke Thomasa Ingenlatha predstavljal tri ključna področja njihovega razvoja – trajnostno orientiranost, digitalizacijo in sodoben oblikovalski jezik. Ime koncepta naj bi ponazarjalo znamko Polestar kot sodobno in električno usmerjeno, sam koncept pa naj bi predstavljal pomemben mejnik pri prehodu znamke k samostojnosti in poudarja njihove tri najpomembnejše vrednote: čistost, naprednost in zmogljivost.

Predstavljen koncept v realnosti prikazuje, kako prava kombinacija trajnostnih materialov lahko ustvari tudi pravšnjo mero prestiža. Pri zasnovi notranjosti so uporabili vrsto recikliranih materialov veganske zasnove, ki so že bili uporabljeni pri modelu Polestar 2, v sodelovanju s podjetjem Bcomp pa so razvili kompozitne materiale iz naravnih sestavin, ki nadomeščajo plastiko. Z uporabo tovrstnih materialov so uspeli, poleg zmanjšanja mase do 50 odstotkov v primerjavi z uporabo plastičnih materialov in do 80 odstotkov v primerjavi z uporabo ostalih materialov, doseči tudi občutno boljše dušenje vibracij.

Nizka in vitka silhueta konceptnega avtomobila temelji na sodobnih oblikovalskih smernicah znamke in dobri aerodinamiki ter ob premišljenih podrobnostih omogoča boljšo učinkovitost. Steklena streha se izteka globoko v zadnji del, tako da avtomobil nima klasičnega zadnjega stekla. Takšna zasnova omogoča višjo namestitev tečajev vrat prtljažnega prostora in večji pokrov prtljažnika, kar olajša dostop do prtljažnega dela. Medosna razdalja 3,1 m kljub namestitvi baterijskega paketa večjih kapacitet omogoča obilo prostora vozniku in potnikom. Kot se za avtomobil prihodnosti spodobi, bo v konceptu vgrajena  vrsta sodobnih pripomočkov, vključno s kamerami namesto stranskih vzvratnih ogledal, za transparentno sprednjo masko, v tako imenovanem področju Smartzone, pa so nameščena tipala, kamere in ostala tehnologija, ki podpira delovanje asistenčnih sistemov. Na sprednjem delu steklene strehe so nameščena tipala sistema lidar, ki naj bi v prihodnosti predstavljal osnovo avtonomne vožnje.

Podajanje informacij vozniku bo potekalo preko digitalne instrumentne plošče z zaslonom velikosti 12,5 palcev, medtem ko bo na osrednjem delu armature nameščen 15-palčni zaslon na dotik, kot del multimedijskega sistema nove generacije, ki deluje na osnovi Androida in so ga razvili v sodelovanju s spletnim velikanom Google.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar, Polestar. Foto: Polestar.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Nove fotografije koncepta Polestar Precept"


4 leta 11 dni nazaj

Volvo že vse od modela s90 naprej ne zna narisat spodobnega limuzinskega zadka.

 
Hyundai podaljšuje garancijsko obdobje
Indijska Mahindra omejuje nova vlaganja v SsangYong

Več vsebin

Novice

Baterije XFC v prototipu Polestar 5: samo 5 minut za novih 160 kilometrov