Novice

Infiniti se umika iz Evrope

Nissanova luksuzna znamka Infiniti, ki se je prvič pojavila na evropskem trgu leta 2008, se sedaj postopoma umika z njega. Na stari celini so namreč v tem obdobju našli zgolj 60.000 kupcev, kar je sicer kar dvakrat manj, kot jih najdejo v ZDA – v le enem letu!

Znamko Infiniti, ki sicer ni bila nikdar prisotna na slovenskem trgu (nam najbližji salon je v Zagrebu), so pri Nissanu ustanovili že leta 1989 ter jo najprej predstavili ameriškim kupcem. Pred dobrimi desetimi leti so se odločili za vstop na evropski trg, kar so obelodanili leta 2008 na avtomobilskem salonu v Ženevi, kupcem na stari celini pa najprej ponudili modele FX37, FX50, G37, G37 coupe in EX37.

Svojo prisotnost na evropskem trgu so želeli kasneje utrditi s kompaktnim modelom Q30, ki so ga pričeli pred štirimi leti sestavljati v angleškem Sunderlandu s ciljem letne proizvodnje 60.000 vozil. Vendar pa modelu Q30, ki si sicer deli arhitekturo z Mercedes-Benzovim razredom A, ni uspel omembe vreden preboj na evropsko tržišče, saj je našel v prvem letu zgolj dobrih 8.000 kupcev, zaradi česar sedaj počasi zaključujejo njegovo proizvodnjo na angleških tleh.

Pri Nissanovem Infinitiju se bodo tako raje osredotočili na druge trge (Kitajska, Severna Amerika), kjer so bili že do sedaj precej bolj prisotni, pri čemer bodo večjo pozornost namenjali trendovskim športno uporabnim križancem.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Infiniti.)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Infiniti se umika iz Evrope"


xxl
5 leta 1 mesec nazaj

Brat ima FX 30d, sam bi imel QX30, raje kot GLA. Škoda.

frgo
5 leta 1 mesec nazaj

zdaj pa prvič slišim, da ima nissan kar dve znamki, poleg infinitija še infinity

 
Po odhodu Ghosna spremembe v načinu vodenja zveze Renault-Nissan-Mitshubishi
Audi napoveduje inovativna koncepta za Šanghaj in Frankfurt