Novice

Po odhodu Ghosna spremembe v načinu vodenja zveze Renault-Nissan-Mitshubishi

Vodilni možje Nissana in Renaulta so se skupaj s kasneje pridruženim članom, podjetjem Mitshubishi, dogovorili o skupnem upravljanju partnerstva v prihodnosti.

Z njihovim dogovorom naj bi bilo tako tudi formalno konec avtokratskega načina vodenja pred nekaj meseci priprtega Carlosa Ghosna, saj naj bi njihovo sodelovanje v prihodnje temeljilo na večji enakopravnosti. Po mnenju predstavnikov Nissana naj bi namreč Ghosn vodil navezo s položaja moči, kar je vodilo k pomanjkanju nadzora in transparentnosti. Vodilnega položaja pri Nissanu vse od Ghosnove aretacije še ni zasedel nihče, zaenkrat pa tudi še ni znano, kdo naj bi prevzel vodstvo japonskega proizvajalca.

Čeprav so se kmalu po aretaciji tedanjega vodilnega moža alianse začela pojavljati celo ugibanja o morebitnem razpadu naveze, so jih sedaj s sklenitvijo dogovora dokončno ovrgli in se usmerili v zagotavljanje uspešne prihodnosti vseh vključenih podjetij. Predsednik podjetja Renault Jean-Dominique Senard in izvršni direktor Thierry Bollore, izvršni direktor Nissana Hiroto Saikawa in Osamu Masuko kot vodilni mož podjetja Mitshubishi, so se namreč dogovorili, da naj bi se na rednih mesečnih srečanjih dogovarjali o vseh ključnih strategijah in vodenju projektov ter s tem omogočili kar najbolj učinkovito poslovanje naveze. Zavedajo se namreč, da je njihova prihodnost v veliki meri odvisna od učinkovitosti in zmanjševanja stroškov, vsaj zaenkrat pa ne nameravajo posegati v medsebojna lastniška razmerja.

Carlosa Ghosna (njegove finančne transakcije so sicer pod drobnogled vzele tudi francoske oblasti) so pretekli teden ob plačilu varščine v višini devetih milijonov ameriških dolarjev izpustili iz pripora, sodišče pa mu ni odobrilo želje, da bi sodeloval na zasedanju upravnega odbora Nissana. Po besedah njegovega pravnega zastopnika, naj bi nekdanji velikan avtomobilske industrije pred predstavnike sedme sile najverjetneje stopil v prihodnjem tednu, ko naj bi organiziral tiskovno konferenco.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Renault.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Porsche ob 50. obletnici modela 917 predstavil istoimenski koncept
Infiniti se umika iz Evrope