Novice

Audi napoveduje inovativna koncepta za Šanghaj in Frankfurt

Audi v sklopu koncerna Volkswagen zelo intenzivno potiska elektrifikacijo naprej. V luči tega so nenazadnje tudi njihov razstavni prostor v Ženevi zasedali izključno elektrificirani modeli. Glede na tokratno informacijo pa kaže, da bo elektrifikacija osrednja tema pri Audiju tudi na prihajajočih salonih.

Nemci pri tem pravijo, da se pri svojem gledanju v kristalno kroglo ozirajo tako v bližnjo prihodnost kot tudi v tisto bistveno bolj oddaljeno. Predstavniki prve so modeli, kot je v Švici predstavljen Q4 e-tron, ki je, tako pritrjuje tudi Audi, praktično pripravljen na zagon serijske proizvodnje. Audijevo predstavo avtomobilske mobilnosti deset ali petnajst let v prihodnosti zastopajo bistveno bolj napredne in (za današnje dojemanje stanja tehnike) visokoleteče oblikovne študije. Med njimi sta najbolj očitna primerka koncepta Aicon in Elaine iz leta 2017.

Audijev šef oblikovanja Marc Lichte je med pogovorom za Autocar zaupal, da za letošnja salona v Šanghaiju in Frankfurtu pripravljajo dva izredno napredna koncepta. Skupno obema naj bi bilo, da se oba ozirata vsaj 10 let v prihodnost. Gospod Lichte, povsem pričakovano, v tem trenutku ni šel v izdatne podrobnosti obeh. Je pa rekel, da bosta oba zasnovana okoli ideje uporabe tehnike avtonomne vožnje, ki izpolnjuje pričakovanja četrte stopnje sistemov za samodejno vožnjo. S tem se, kot so oblikovalci pri vseh znamkah, opremljenih s to stopnjo avtonomnosti, doslej že večkrat pokazali, odprejo oblikovalcem nove možnosti, kako zasnovati notranjo ureditev avta.

Sami te besede razumemo, da bo Audi v obeh bodočih konceptih poskušal prikazati predvsem svojo vizijo, kako bi znale izgledati notranjosti avtomobilov v oddaljeni prihodnosti. Bistven odklon slednjih od današnjega stanja je v možnosti uporabnikove izbire ali voziti ali biti vožen. To pomeni, da bo notranja arhitektura izvedena na način, da bo možno avto upravljati brez potrebe po poveljevanju avta s pomočjo tradicionalnih elementov, kot so volanski obroč in stopalke, ali pa z neko predvidoma novo podobo le teh.

(Na fotografijah je predstavljen koncept Audi Aicon.)

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Audi.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Infiniti se umika iz Evrope
Volkswagen namerava do leta 2028 poplaviti trg z električnimi avtomobili