Novice

Novi Škodin električni koncept Vision iV je kupejevski križanec

Štirivratni križanec kupejevskih linij predstavlja najnovejše utelešenje Škodine vizije električne prihodnosti.

Prve oblikovalske skice študije, ki prihaja v Ženevo, izpostavljajo izrazite kupejevske linije in dvignjeno športno držo križanca, ki bo kot prvi med Škodinimi modeli zasnovan na modularni električni platformi MEB. Za še bolj impresiven nastop so koncept postavili na 22-palčna kolesa, ki imajo obliko prilagojeno aerodinamičnim zahtevam. Koncept iV ima izrazito bočno linijo (tornado) za poudarek prečiščenih oblikovalskih potez, zaradi katerih med drugim niso vidne kljuke vrat, namesto klasičnih vzvratnih ogledal pa sta nameščeni minimalistični ohišji kamere, ki vozniku prenašata podobo okolice. V proizvodni različici naj bi imel model, enako kot Kodiaq, dve različici – klasično SUV in kupejevsko, ki bo najverjetneje rezervirana le za določena tržišča.

Sprednji del zaznamuje posodobljena interpretacija Škodine široke maske z nežnimi navpičnimi linijami ter izrazitimi režami za zajem zraka. Zadek zaključuje aerodinamični usmerjevalnik zraka, luči v tehniki LED pa naj bi tudi tokrat imele tipičen svetlobni podpis v obliki črke C. Če že govorimo o svetlobnem podpisu – tokrat ga na zadku dopolnjujejo rdeče osvetljene črke napisa Škoda.

Za češko znamko je letošnje leto pomembna prelomnica na področju elektromobilnosti, saj bodo v njem trgu predstavili Superb s priključno-hibridnim pogonskim sklopom in povsem električno izvedenko mestnega modela Citigo, že v letu 2020 pa naj bi v proizvodnjo prešli prvi velikoserijski modeli na platformi MEB. V svoji zavezi ponovno poudarjajo, da bodo kot rezultat znatnih investicij v alternativne pogonske sisteme in storitve mobilnosti do konca leta 2022 predstavili več kot deset elektrificiranih modelov.

Avtomobilizem.com (Vir: Škoda, Autocar. Slike: Škoda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Oblikovanje: domišljija že nekaj časa ni dovolj
Honda pred Ženevo napoveduje serijski Urban EV in konceptni Tomo