Novice

Italijanska vlada naklonjena morebitnim vlaganjem v Stellantis

Po besedah predstavnikov italijanskega ministrstva za gospodarstvo obstaja velika verjetnost, da bo tudi Italija med delničarji pred kratkim ustanovljenega avtomobilskega giganta.

Namestnik italijanskega gospodarskega ministra Antonio Misiani je potrdil, da bi se lahko italijanska vlada kmalu pridružila vlagateljem  v podjetje Stellantis, ki je nastalo ob združitvi skupin FCA in PSA. V intervjuju za italijanski časnik La Repubblica je dejal, da morebiten vstop Italije med vlagatelje v novonastalo podjetje ne bi smel biti tabu, saj so se za podoben korak odločili tudi predstavniki francoske vlade. Po njegovih besedah bi med lastniki Stellantisa vztrajali toliko časa, dokler bi od tega imele korist vse vpletene strani. Dobrobit vidi predvsem na področju možnosti zaposlovanja in industrijske rasti ter dodaja, da obstajajo možnosti posameznih investicij ob izpolnjevanju določenih pogojev, ki jim trenutno še ni zadoščeno.

Kot je znano, so v začetku tega tedna delničarji skupin FCA in PSA odobrili združitev v vrednosti približno 43 milijonov evrov, na podlagi katere je nastalo četrto največje podjetje s področja avtomobilske industrije v svetovnem merilu oziroma šesto največje ob upoštevanju poslovnih rezultatov preteklega leta.

Največji samostojni vlagatelj podjetja Stellantis je s 14,4-odstotnim deležem trenutno Exor, holding družine Agnelli, ki je imel v lasti največji delež skupine FCA, medtem ko naj bi francoska vlada preko banke BPI France obvladovala 6,2-odstotni delež.

Postopek združitve naj bi bil dokončan 16. januarja, predstavniki skupin FCA in PSA pa zaenkrat Misianijevih navedb ne komentirajo.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: FCA, PSA)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Kia z ognjemetom obeležila nov slogan in logotip
Foxcon bo sodeloval pri proizvodnji električnega križanca