Novice

Jaguar E-Type 60 Collection v poklon jubileju ikoničnega modela E-Type

Jaguar Classic za prihodnje leto pripravlja posebni različici, s katerima nameravajo obeležiti šestdeseto obletnico znamenitega športnega avtomobila.

Oddelek britanskega proizvajalca  prestižnih športnih avtomobilov, namenjen avtomobilskim klasikam, pripravlja kolekcijo dveh modelov, ki bosta predstavljala poklon naznamenitejšima Jaguarjema E-Type: 9600 HP, ki ga je na relaciji med Coventryem in Švico vozil direktor oddelka za stike z javnostjo Bob Berry, ter 77RW, ki ga je na isto relacijo popeljal legendarni inženir Norman Dewis.

Šest parov Jaguarjevih avtomobilskih klasik bo narejenih v delavnicah oddelka Jaguar Classic v mestu Warwickshire in naj bi nastali na osnovi restavriranih obstoječih modelov E-Type iz leta 1960, ki so jih pri Jaguarju že uspeli pridobiti. Poganjal jih bo 3,8-litrski vrstni šestvaljnik, ki je originalnemu modelu omogočal doseganje najvišje hitrost 241 km/h.

Kupejevska različica bo obarvana v odtenek sive Flat Out, različici roadsterja pa so tokrat namenili nianso zelene Drop Everything. Obe barvi so pripravili samo za to priložnost, prepoznavnost pa bo zagotovljena tudi s pomočjo določenih podrobnosti, ki so nastale v sodelovanju z direktorjem oblikovalskega oddelka, Julianom Thomsonom. Po besedah Dana Pinka, direktorja oddelka Jaguar Classic, Jaguar E-Type predstavlja originalno ikono, ki tudi dandanes uteleša enako mero senzacionalnosti kot leta 1961, ko je bil prvič predstavljen. E-Type 60 Collection po njegovih besedah predstavlja večni poklon vsem občudovalcem tega modela in časti njegovo zgodovino, skupaj z dosežki inženirjev, ki so bili zaslužni za nastanek.

Zainteresirani ljubitelji posebne serije že lahko oddajo svoja naročila, nakup pa naj bi bil možen le v paru. Cen pri Jaguarju zaenkrat še ne razkrivajo, po mnenju poznavalcev pa naj bi bilo za ekskluzivni avtomobilski dvojec potrebno odšteti preko 600.000 funtov (674.000 evrov).

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Jaguar – ©JDHT.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Jaguar E-Type 60 Collection v poklon jubileju ikoničnega modela E-Type"


xxl
3 leta 8 meseci nazaj

Po mojem mnenju, med najlepšimi modeli vseh časov.

 
Porsche Panamera rekordno na Nordschleife
Aston Martin ponovno v službi agenta 007