Novice

Tesla pripravlja SUV in karavana

Pri Tesli so že pred časom razkrili, da pripravljajo novo električno vozilo Model 3, ki bo konkuriralo predvsem BMW-jevi seriji 3. Tokrat pa so v javnost pricurljali podatki, da ameriški gigant pripravlja še električnega terenca in karavana, ki bosta ujela širši spekter kupcev.


Chris Porritt, podpredsednik oddelka za inženiring, je za AutoExpress povedal, da bo nov, manjši model Tesla predstavljen leta 2016 in bo leto kasneje zapeljala na ceste širom sveta. Kljub očitnemu namigu ni želel razkriti nič resnejšega, saj je razvoj novega vozila še v začetnih fazah in se situacija glede prihajajočega vozila lahko spremeni.

”Ne vemo, kakšen krog kupcev želimo privabiti, vemo le, da želimo več strank … veliko več!” je dejal Porritt. ”Imamo specifične kupce za Model S, imamo idejo z Modelom X, vendar moramo privabiti več ljudi tudi z Modelom 3. Želimo, da ta avto stane od 30.000 do 35.000 funtov (38.000 do 44.000 evrov) s mnogo različicami, ki bodo pritegnile številne ljudi. SUV, karavan – kdo ve?” je še zaključil v Veliki Britaniji rojen Teslin inženir. Porritt je še pojasnil, da bo oblikovanje cen ključnega pomena pri iskanju kupcev za Model 3 in navsezadnje za celotno Teslino prihodnost.

”Tehnologija, ki jo imamo sedaj, je precej draga. Da lahko zagotovimo nizko ceno za Model 3, moramo znižati ceno izgradnje. Biti moramo bolj učinkoviti pri stvareh, ki ji izdelujemo. Uporabiti bomo morali tudi cenejše materiale ali pa moramo biti bolj pametni pri uporabi zdajšnjih materialov,'” je povedal Porritt.

Nova gigatovarna, ki bo zgrajena v ameriški zvezni državi Nevada, bo Tesli omogočila masovno proizvodnjo baterij po nižji ceni, pri čemer  ohranja dober doseg, ki je poskrbel za uspešnost Modela S. Model III bo imel okoli 320 do 480 kilometrov dosega. Porritt je precej sramežljivo govoril o novem športnem vozilu, Tesli Roadster, ki pa ga ni zanikal. ”Spet lahko naredimo roadster ali športno vozilo, toda ta trenutek smo na pomembni poti, da ustvarimo več vozil in se ne usmerimo le na en specialen produkt,” je še povedal za konec.

Avtomobilizem.com (Vir: AutoExpress. Foto: AutoExpress – rendering Modela 3, Tesla.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Renault leta 2016 z novimi oblikovalskimi smernicami
V vrhunski formi: Nova Opel Corsa postavlja merila med majhnimi vozili