Novice

Jeep Avenger 4xe s težko pričakovanim štirikolesnim pogonom

Ameriška znamka pod okriljem Stellantisa je predstavila prvo štirikolesno gnano različico modela Avenger, ki se lahko spopade tudi z zahtevnejšimi terenskimi izzivi.

Jeep Avenger je lansko leto odprl novo poglavje v ponudbi znamke. Ob predstavitvi je kot najmanjši izmed modelov znamke Jeep postal prvi baterijsko gnan električni model, kasneje pa so paleto njegovih pogonskih sklopov razširili še z bencinsko in hibridno izvedenko.

Jeep Avenger 4xe_13Za hiter skok v naravo

Štirikolesni pogon pravkar predstavljene različice Avenger 4xe dodatno povečuje vsestransko uporabnost, saj izboljša vozne lastnosti v različnih vremenskih razmerah in omogoča zanesljivo vožnjo po neutrjenih poteh.  Jeepov sistem pogona na vsa štiri kolesa naj bi bil voljo v vsakem trenutku, brez sklepanja kompromisov pri porabi goriva, funkcija izbire voznih načinov Selec-Terrain pa vozniku omogoča ustrezno izbiro voznega načina glede na razmere.

Jeep Avenger 4xe_10Hibridni pogonski sklop, združen s tehnologijo štirikolesnega pogona 4xe

Suvereno pospeševanje in terenske zmogljivosti zagotavlja kombinacija 1,2-litrskega bencinskega motorja (100 kW/136 KM) in dveh električnih motorjev z 21 kW, nameščenih spredaj in zadaj v povezavi s 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom z dvema sklopkama. Ta z vgrajenim električnim motorjem pri nizkih hitrostih omogoča vožnjo v brezemisijskem načinu in zagotavlja dodatne zmogljivosti ob aktivaciji funkcije e-boost. Novi Avenger 4xe iz mirovanja do 100 km/h pospeši v 9,5 sekunde in doseže najvišjo hitrost 194 km/h, kar je 10 km/h več od različice e-Hybrid s pogonom na sprednji kolesni par. Več udobja izven utrjenih cest zagotavljajo nova shema zadnjega vzmetenja Multilink, izboljšani terenski koti ter večja oddaljenost od tal. Tehnologija 4xe z reduktorjem na zadnji osi zagotavlja do 1.900 Nm navora na zadnjih kolesih in premagovanje 40-odstotnih naklonov.

Jeep Avenger 4xe_6Poudarjen terenski značaj in odpornejša zasnova notranjosti

Prepoznavnost modela Avenger 4xe zagotavljajo robustnejši elementi karoserije in izbira bolj trpežnih materialov v notranjosti. Ti vključujejo dodatne ojačitve sprednjega in zadnjega odbijača, ki sta izdelana iz posebnega materiala, odpornega proti praskam,  sedeže iz vzdržljivih in pralnih materialov ter serijske pnevmatike M+S (opcijsko pnevmatike All Terrain 3PMSF) za zanesljiv oprijem na vseh podlagah.

Nova različica modela Avenger 4xe bo na voljo v opremskih paketih Upland in Overland, v prodajnih salonih znamke Jeep pa bodo s pobiranjem naročil pričeli v zadnjem četrtletju letošnjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Stellantis.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Popoln obrat tudi pri Volkswagnu: priključni hibridi v ospredje
Višje dajatve v EU? Kitajci že pripravljajo protiudarec.