Novice

Jeep Avenger tudi za slovenske kupce

Z zbiranjem prednaročil za prvi električni model znamke Jeep so že pričeli tudi v Sloveniji.

Prvi popolnoma električni športni terenec znamke Jeep je premiero doživel lani na avtomobilskem salonu v Parizu, sedaj pa so pri ameriški znamki že pričeli s pobiranjem prednaročil. Ob prihodu na trg bo kupcem na voljo ekskluzivna različica Avenger Opening Edition, ki jo je rezerviralo že 10.000 potencialnih kupcev v Evropi.

Novi Jeep Avenger je prvi baterijsko gnani električni model znamke Jeep in bo na voljo v štirih opremskih različicah – Avenger, Longitude, Altitude in Summit, na kateri temelji tudi različica Opening Edition. Kompaktni športni terenec dolžine 4,08 m ponuja možnost prevoza petih oseb ob 355 litrih prtljažnega prostora, vozniku pa bo na voljo celotna serija naprednih asistenčnih sistemov z možnostjo avtonomne vožnje druge stopnje.

Novi električni Avenger bo s pomočjo povezanih storitev Uconnect Services ter mobilne aplikacije Jeep omogočal povezljivost in nadzor nad določenimi funkcijami avtomobila tudi na daljavo, medtem ko bo za prikaz informacij in upravljanje skrbel sistem Uconnect s kombinacijo digitalne instrumentne plošče z zaslonom velikosti 10,25 palca in enako velikega zaslona informacijsko-multimedijskega sistema.

Električni pogonski sklop in vgrajena baterija kapacitete 54 kWh bosta omogočala do 400 km vožnje z enim polnjenjem (WLTP) oziroma do 550 km v primeru mestne vožnje. Polnjenje bo lahko potekalo z največjo močjo 100 kW – v tem primeru bomo v treh minutah baterijo napolnili za nadaljnjih 30 km vožnje.

Prednaročilo za novi Jeep Avenger je že možno oddati tudi na spletni strani slovenskega zastopnika znamke, prve dobave modela, ki je v ožjem izboru za Evropski avto leta, pa so predvidene v drugem četrtletju letošnjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Jeep.)

 

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Potrditev nove generacije Škode Superb
Mazda MX-30 obuja rotacijski motor