Novice

Potrditev nove generacije Škode Superb

Predstavniki češkega avtomobilskega proizvajalca naj bi potrdili, da bo nova generacija modela Superb predstavljena v letošnjem letu.

Kljub vsesplošnemu trendu elektrifikacije in razvoja električne mobilnosti, v katerega nameravajo vložiti 5,9 milijarde evrov, so se pri Škodi odločili, da bo nova generacija modela Superb še naprej na voljo tudi s klasičnimi motorji. Novi Superb naj bi bil zasnovan na zadnji različici platforme MQB Evo, ki so jo razvili v okviru Skupine Volkswagen.

Tudi zato lahko najverjetneje v pogonski paleti nove generacije Superba pričakujemo kombinacijo elektrificiranih in klasičnih pogonskih sklopov, ki so na voljo tudi pri ostalih znamkah pod okriljem Skupine Volkswagen. Zaenkrat sicer še ni znano, kolikšen delež trenutne palete pogonskih sklopov bo na voljo v novi Škodi Superb. Pri aktualnem modelu imajo kupci možnost izbire med 1,6- in 2,0-litrskimi različicami dizelskih motorjev ter 1,5- in 2,0-litrskimi bencinskimi motorji, medtem ko priključno-hibridni pogonski sklop sestavlja 1,4-litrski TSi v kombinaciji z električnim motorjem in baterijo kapacitete 13 kWh.

Pri češkem avtomobilskem proizvajalcu sicer pospešeno delajo predvsem na razvoju novih električnih modelov, saj nameravajo do leta 2026 predstaviti električni mestni avtomobil, model večjega električnega športnega terenca ter električnega križanca kot alternativo trenutno aktualnemu modelu Karoq.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Škoda.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Potrditev nove generacije Škode Superb"


mavrica
1 leto 3 meseci nazaj

Čudovito. Vedo, da si bo elektrika vsaj še naslednjih nekaj let utirala pot. Enako pohvalno, da bodo še naprej izdelovali tako limuzino kot karavana.

1 leto 3 meseci nazaj

Kaj a ne bo sam še električni? Ah kera beda 🤪

 
Tata načrtuje pričetek proizvodnje baterij v Evropi
Jeep Avenger tudi za slovenske kupce