Novice

Jeep v Evropi kmalu tudi s hibridno različico modelov Renegade in Compass

Do konca leta naj bi elektrificirane različice sestavljale njihovo ponudbo na večini evropskih trgov.

Jeep nadgrajuje ponudbo elektrificiranih različic njihovih modelov v Evropi, kjer naj bi bila do konca leta paleta njihovih modelov v celoti elektrificirana. Zeleno revolucijo na stari celini nadaljujejo s predstavitvijo hibridih različic modelov Compass in Renegade, ki sta sicer že na voljo tudi kot priključna hibrida.

Modela Compass in Renegade bo v različici e-Hybrid poganjal novi 1,5 litrski štirivaljni bencinski motor s podporo turbine ter 97 kW (132 KM) moči in 240 Nm navora. Hibridni pogonski sklop dopolnjuje električni motor moči 15 kW (20 KM) in 55 Nm navora, ki naj bi tudi s pomočjo funkcij e-Launch, e-Creeping, e-Queueing in e-parking zadostoval za osnovne premike pri nizkih hitrostih, večjo vlogo pa naj bi imel pri zmanjševanju porabe goriva in posledično zmanjševanju izpustov ogljikovega dioksida (nižje do 15 odstotkov). Bencinski motor naj bi bil prilagojen uporabi v hibridni kombinaciji in naj bi ob višjem kompresijskem razmerju (12,5:1) deloval v Millerjevem ciklu ob pomoči visokotlačnega neposrednega vbrizgavanja (do 350 barov). Optimalno delovanje pogonskega sklopa in hitre zagone bencinskega motorja naj bi zagotavljal z jermenom povezan zaganjalnik/generator, prenos moči pa bo na sprednji kolesni par potekal preko 7-stopenjskega samodejnega menjalnika z dvema sklopkama.

Prepoznavnost novih hibridnih različic bo zagotovljena s posebno izvedbo Upland, pri kateri so uporabili vrsto trajnostnih materialov ter okolju prijazne barve. Zunanjost v ekskluzivni izvedbi Matter Azur bo zasijala v kombinaciji s kontrastno črno streho, 17- ali 18-palčnimi aluminijastimi platišči v sijajni črni barvi ter dodatki v bronastih odtenkih MetaKrome. Poleg izvedbe Upland bosta Compass in Renegade e-Hybrid na voljo še v različicah Longitude, Night Eagle, Limited in S.

Ekološko noto so pri znamki izrazili tudi pri zasnovi notranjosti, kjer so kot material za izdelavo sedežev Seaqual uporabili plastične odpadke iz mediteranskega morja. Videz poleg kontrastnih šivov in emblemov znamke zaokrožajo dodatki iz organskega vinila ter materiali iz reciklirane plastike v bronastih odtenkih. Na voljo bo najnovejša različica multimedijsko-informacijskega sistema Uconnect NAV z zaslonom na dotik velikosti do 8,4 palca (10,1 palca v modelu Compass) s podporo hibridni tehnologiji in povezljivostjo s sistemi Android Auto in Apple CarPlay ter možnostjo uporabe storitev Uconnect.

Jeep Renegade e-Hybrid in Jeep Compass e-Hybrid naj bi bila do konca leta na voljo v večini evropskih držav, vključno z Belgijo, Nemčijo, Francijo in Nizozemsko ter v nordijskih državah in na Portugalskem.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Stellantis.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Jeep v Evropi kmalu tudi s hibridno različico modelov Renegade in Compass"


xxl
2 leta 2 meseci nazaj

Elektromotor samo 20 KM? 15% nižji izpust najbrž pomeni, da nakup ne bo upravičil zastavljene cene napram klasiki. Ugibam.

 
Revoz kmalu le še z eno izmeno
Slovenske cene za Opel Astro