Novice

Slovenske cene za Opel Astro

Od slovenskega zastopnika znamke smo izvedeli, da so v trgovski mreži začeli sprejemati naročila za njihovo najnovejšo generacijo kompaktnega razreda.

Nova Opel Astra se je pri nas na kratko ustavila v lanskem novembru, ko smo imeli – z izjemo lokalnih cen – že večino informacij o novinki. Od danes naprej pa je možno tudi naročanje petvratne ali karavanske različice s klasičnim bencinskim, dizelskim ali priključno-hibridnim pogonom po cenah, ki veljajo za proizvodnjo od letošnjega aprila dalje (dobave za naročila strank v drugi polovici leta, prednaročena vozila za zalogo bodo na voljo že prej).

Cena petvratne Astre z vstopnim paketom Edition in bencinskim motorjem 1.2 Turbo (80 kW/110 KM) znaša po priloženem uradnem ceniku 21.490 evrov, pri znamki pa so dodali, da je priporočena maloprodajna cena z vsemi prodajnimi ugodnostmi ob nakupu z Opel financiranjem 18.950 evrov. Karavan je v primerjavi s kombilimuzino enake opreme in pogonskega sklopa dražji za evrski tisočak, medtem ko najcenejša petvratna priklučno-hibridna izvedenka po ceniku stane 32.890 evrov (31.245,50 evrov ob upoštevanju vseh dostopnih prodajnih ugodnosti; kupci hkrati prejmejo bon v vrednosti 1.000 evrov za nakup domače polnilne opreme).

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Opel.)

Mnenja uporabnikov

12 komentarjev za "Slovenske cene za Opel Astro"


2 leta 2 meseci nazaj

Prejšnja generacija je bila ob začetku prodaje cenovno zelo ugodna – če se prav spomnim, s popusti malo pod 19k € za spodobno opremljen avto (1.4T Innovation). Pri novi dvomim, da bi prišel pod 23k €…

drugmirko
2 leta 2 meseci nazaj

jaoooo… prejšnja generacija je prišla na trg leta 2015! če nisi opazu so vmes cene avtov podivjale… zdej že en us*ani 1.0l Polo al pa 75 konjska Fiesta po uradnem ceniku staneta 17.5 jurjev! da o B segmentnih “čudežih”, ki so recimo po prostornosti kabine in prtljažnika lahko primerjajo s C segmentnimi hatchbacki, niti ne govorimo… to, da se cene za popolnoma nov model C segmenta danes cene začnejo pri 21 jurjih je v bistvu kar malo čudno 😛

tomzzi
2 leta 2 meseci nazaj

Facelift Astre K se je začel pri malo pod 19.500€.
Pri začetku prodaje oziroma do facelifta pa je bila kolikor se spomnim (morda imam še cenik iz leta 2017) od 15.500-16.000€ naprej.
Tako, da ja… Krepko zasoljena cena.
Je pa tudi res, da ima nova več serijske opreme.
Samo po ceniku dati za 1.2 turbo mlinčka z Ultimate opremo 30K€ je pa preveč.
Pa ne glede na to, da ima večji del “bombončkov” za katero je bilo pri K potrebno doplačati sedaj že serijsko.

drugmirko
2 leta 2 meseci nazaj

vseeno… to je kot da bi jamrali da je včasih BMWjeva trojka koštala 18 jurjev mark (9.000 evrov ;). )…. cene C segmentne konkurence so enake ali višje! še Citroenov C4, ki kompletno stoji na tehniki B segmenta (kar 6cm ožji) se začne z 20k.
po drugi strani se pa vsem zdi povsem normalno če so cene avtomovilov kot je Captur, Yaris Cross al pa v un novi VW Taygo predelan Polo 25 jurjev. ali celo veselo navzgor!

2 leta 2 meseci nazaj

Kar lepo zasoljeni so tile top modeli.

2 leta 2 meseci nazaj

Cene so še kar, zmogljivosti pa povzročajo krohot.

tomzzi
2 leta 2 meseci nazaj

Čisto ok kar se zmogljivosti tiče. Kje pa še lahko priganjaš? Kaj več rabiš za vsak dan?
Danes vsi pritiskajo z EV oziroma PHEV in dajejo motorje z notranjim izgorevanjem na stranski tir.

2 leta 2 meseci nazaj

Na zaostalem jugu je polno zanimivih cest z ovinki, kjer vsak dan uživam na poti v službo in domov. Že od malega obožujem svobodno vožnjo in ne trpim, da mi razni traktoristi vsiljujejo svoj penzionistični tempo. Poleg tega mora vsak naslednji avto imeti boljše pospeške od prešnjega, sicer ne pride v upoštev. Sedaj bo počasi na vrsti 5 ali manj sek. do 100, kar pa vpričo elektrifikacije ni tak hud problem.

xxl
2 leta 2 meseci nazaj

Čisto normalne zmogljivosti.

2 leta 2 meseci nazaj

Kakor za koga. S takšnimi sem jaz pred 35-imi leti prehiteval fičkote in stojadine. Sedaj rabim malce več za bemfle in auuuuudije.

xxl
2 leta 2 meseci nazaj

Jaz sem mislil glede na težo in moč, več ne moreš pričakovati. Kupiš najmočnejšega PHEV, ta že zmore precej več kot 130 D in TB.

meganer
2 leta 2 meseci nazaj

Cena pa …..

 
Jeep v Evropi kmalu tudi s hibridno različico modelov Renegade in Compass
Renault in Geely v novo sodelovanje

Več vsebin

Novice

V Frankfurt bo pridrvela Opel Astra TCR

Testi

Opel Astra 1.6 SIDI Turbo – Borijo se naprej

Novice

Najvišji standardi varnosti: pet zvezdic na preizkusnem trku Euro NCAP za Opel Zafiro Tourer in Astro GTC

Novice

V duhu zmernosti

Novice

Avtoplin kot ekološko sprejemljivejša in bolj ekonomična alternativa

Testi

Igra na prave note

Opel Astra 1.0 Turbo Ecotec Dynamic
Reportaže

Izbrali smo najboljši družinski karavan

Novice

Izzivi velike primerjave družinskih karavanov