Novice

Revoz kmalu le še z eno izmeno

Novomeški Revoz bo zaradi negotovih razmer na trgu dodatno zmanjšal proizvodnjo.

Po prehodu na izmeno in pol v lanskem novembru naj bi bili v Revozu, kjer je vodenje uprave z začetkom leta prevzel direktor proizvodnje Jože Bele, prisiljeni dodatno zmanjšati obseg proizvodnje. Vodstvo podjetja naj bi že pričelo pogovore s socialnimi partnerji za pripravo prehoda iz ene izmene in pol na eno izmeno, ki naj bi jo realizirali v aprilu. Dnevna proizvodnja naj bi se zmanjšala s trenutnih 486 na 325 vozil dnevno, sprememba pa bi vplivala na približno 450 zaposlitev.

Predstavniki podjetja poudarjajo, da se vodstvo podjetja zavezuje k iskanju novih zaposlitev za presežne delavce v sodelovanju z zavodom za zaposlovanje in partnerskimi agencijami. Izpostavili so še, da krizi s polprevodniki žal še ni videti konca, Revoz pa se poleg tega sooča še z zaustavitvijo proizvodnje Smarta EQ ForFour in negotovimi razmerami na trgu.

Temu primerno je potrebno prilagoditi obratovanje tovarne v Novem mestu, ki je sicer v običajnih razmerah proizvedla 700 vozil dnevno. V Revozu, ki ima približno 2.400 zaposlenih, sicer kot edina Renaultova tovarna izdelujejo model Twingo, poleg tega pa s tamkajšnjih proizvodnih linij prihaja še njegova električna različica ter modela Clio in električni Smart.

Avtomobilizem.com  (Vir: STA. Foto: Revoz.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Revoz kmalu le še z eno izmeno"


srcnik
2 leta 3 meseci nazaj

Evo, evropa bo zjebala sama svoje tovarne, ker nabijajo stroške proizvajalcem z eko taksami in ostalim obveznim sranjem, da je zdaj en twingo pač predrag za to kar ponuja…

 
Tavares svari pred prepovedjo prodaje klasično gnanih avtomobilov
Jeep v Evropi kmalu tudi s hibridno različico modelov Renegade in Compass