Novice

K Renaultu še nekdanji vodja oblikovanja pri Peugeotu

Samo dva dneva po objavi, da se je Gilles Vidal umaknil s položaja v oblikovalskem oddelku Peugeota, je Renault najavil, da s prvim novembrom v svojih vrstah pozdravljajo še eno moč.

Delovno mesto, ki ga bo Vidal zasedel novembra, bo prva zaposlitev zunaj meja skupine PSA, kjer se je njegova pot začela pri Citroënovem oddelku za zunanje oblikovanje leta 1996. Podobno kot Alejandro Mesonero-Romanos, še eden svežih članov oblikovalske ekipe pri Renaultu, se bo tudi Gilles Vidal pridružil druščini oblikovalcev, ki ji poveljuje Laurens van der Acker.

Van den Acker je prestop pospremil z izjavo: “Navdušeni smo, da lahko pozdravimo Gillesa Vidala v našo ekipo. Gilles ima ogromno znanja iz oblikovanja močnih in privlačnih izdelkov znamk, ki veliko stavijo na oblikovanje. Njegova široko priznane izkušnje, njegov občutek za inovacije in strast do oblikovanja bodo velik doprinos skupini Renault.”

Vidal je med drugim zaslužen za izgled sodobnih Peugeotov, kot so 2008, 3008, 5008, 508 in 508 SW ter malega 208. Strokovna javnost mu priznava tudi mnoge zasluge za vzpon Peugeota, odkar se je pridružil njegovi oblikovalski ekipi leta 2010.

Tudi Peugeot je v vmesnem času že najavil, kdo bo nadomestil Vidala. To nalogo so zaupali Matthiasu Hossanu, ki se je Peugeotu pridružil leta 2013, v zadnjem času pa je vodil oddelek konceptnih vozil pri Peugeotu. Pred tem je imel pet let trajajočo zgodbo v oblikovalskem studiu, specializiranem za Citroëne in DS-e, ki deluje v Šanghaju. Hossan se je v zadnjem času proslavil s konceptnim modelom Peugeot e-Legend iz leta 2018, dve leti prej s konceptom dirkalnika L500 R HYbrid, aktivno vlogo pa je imel tudi pri snovanju aktualnih serijskih različic Peugeot 208 in Peugeot 2008.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: PSA.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Dobri obeti tehnologiji baterij z elektrolitom v trdnem stanju
Škoda pokazala notranjost električnega Enyaqa iV