Novice

Škoda pokazala notranjost električnega Enyaqa iV

Vse kaže, da bodo Čehi, podobno kot so to storili nazadnje z novo Octavio, stopnjevali napetost okoli njihovega čisto prvega namensko razvitega baterijsko-električnega modela Enyaq iV. Tega bodo v celoti razkrili prvega septembra letos, zdaj pa so nam ponudilil vpogled v njegovo futuristično notranjost.

No, v resnici so nam, identično kot za Octavio mesece nazaj, tudi tokrat zaupali samo stilistično skico njegove notranjosti. Škoda je v sporočilu za javnost zapisala, da notranjost Enyaqa iV odraža sodobne bivalne prostore. Pravijo tudi, da so njihovi oblikovalci izrabili prednosti električne platforme MEB v podaljšani medosni razdalji in zasnovali potniški prostor, ki je na pogled in tudi v resnici izredno prostoren ter uporabno zasnovan.

Prostornosti Enyaqa iV pritrjuje njegov 585-litrski osnovni prtljažnik in številna odlagališča v potniškem delu, med drugim tudi veliko odlagališče pod sredinko konzolo. Na vrhu večnivojske armaturne plošče dominira 13-palčni osrednji zaslon na dotik. Ta bo, podobno kot v novi Octavii in drugih modelih skupine, postavljenih na platformo MQB evo, namenjen upravljanju večopravilne enote in tudi mnogim drugim sistemom v avtu, s čimer so Čehi tudi v Enyaqu v veliki meri opravili s fizičnimi stikali.

V duhu sodobnosti in naprednosti so povsem pričakovano tudi merilniki izvedeni z velikim računalniškim zaslonom visoke ločljivosti, na spisku doplačil pa naj bi se nahajal inovativni projicirni zaslon z dodatkom elementov navidezne resničnosti.

Ekološkost baterijskega električnega modela poskuša Škoda dodatno poudariti s prevlekami, ki so izdelane iz mešanice 60 odstotkov vlaken recikliranih plastenk in preostanka iz volnenih vlaken. Z Enyaqom pa Škoda obrača še en list v svoji zgodovini. Pri slednjem naj ne bi več poznali klasičnih paketov opreme ter spiska doplačil, saj naj bi oba nadomestila ponudba tako imenovanih »Design Selections«. Z njimi naj bi ponudili kupcem možnost prilagoditi svoj Enyaq predvsem s stališča barvnih kombinacij in jasno tudi opreme. Kako bo vse skupaj delovalo v resnici pa bo treba počakati do septembra, saj drugih podrobnosti o tem Čehi v tem trenutku niso podali.

Kot smo že poročali, bo Enyaq iV na voljo v petih izvedenkah moči, s tremi baterijami ter dvo- in štirikolesnim pogonom. Razpon moči bo segal od najmanj 150 do največ 305 KM. Najmanjša baterija naj bi z eno polnitvijo po standardu WLTP zadoščala za največ 340 kilometrov, največja pa za 500 kilometrov.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Škoda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
K Renaultu še nekdanji vodja oblikovanja pri Peugeotu
Skupina PSA kmalu z novo električno platformo

Več vsebin

Reportaže

Verniki in skeptiki: izkušnja elektromobilnosti je lahko zelo različna

PRIMA med baterijsko-električnimi modeli
Novice

Tavascan je četrti koncernski, a prvi Cuprin električni SUV