Novice

Kabriolet je tretji in zadnji član nove Audijeve družine A5

Druga generacija brezstrešnega Audija A5 se bo javnosti predstavila 17. novembra na avtomobilskem salonu v Los Angelesu, a so pri nemškem proizvajalcu vozil hkrati že poskrbeli za njegovo spletno predstavitev, ki jo spremlja precejšen nabor fotografij.

S kabrioletom so pri Audiju zaključili z družino A5, kjer so pred le nekaj meseci predstavili dvovratni kupe in petvratno limuzino Sportback. Tudi v tem primeru bi lahko rekli, da se ni kaj dosti spremenilo, saj je videz ostal skoraj identičen, odstranili so le trdo streho, ki jo nadomešča črna platnena streha. Še največja novost je samodejno odpiranje v eni potezi, ki streho odpre v 15 sekundah in jo zapre v 18 sekundah do hitrosti 50 km/h.

Ker novi A5 Cabriolet meri 4.673 milimetrov, pomeni, da je od predhodnika 47 milimetrov daljši. Daljša je tudi medosna razdalja, ki zdaj meri 2.765 milimetrov. Poleg dimenzijske rasti so za bolj prostorno potniško kabino poskrbeli s kompaktnimi sedeži in za 26 milimetov povečali prostor za ramena spredaj ter za 60 litrov povečali prtljažni prostor (380 litrov).

Zadnja klop je deljiva v razmerju 50:50, serijsko pa so namestili avtomatsko odpiranje prtljažnih vrat. Vsa ostala varnostna pomagala so prenesli z bratskih modelov, med njimi tudi 12,3-palčno večopravilno enoto. Novost so novi mikrofoni v varnostnih pasovih, ki izboljšajo kakovost zvoka pri prostoročnem telefoniranju.

A5 Cabriolet sloni na najnovejši arhitekturi MLB Evo, ki, sodeč po trditvah Audija, prinaša najbolj togo šasijo v razredu. A to ne pomeni, da novi kabriolet ni shujšal za 40 kilogramov.

Motorno paleto sestavljajo dva bencinska TFSI in trije dizelski TDI agregati. Bencinsko stran zastopa prisilno polnjen dvolitrski bencinski agregat v dveh različicah, dizelsko ponudbo pričenja dvolitrski agregat TDI in jo dopolni trilitrski šestvaljnik v dveh različno močnih izvedenkah. Na voljo je tudi model S5, ki ga poganja prisilno polnjen trilitrski šestvaljnik s štirikolesnim pogonom Quattro.

Kot navajajo pri nemškem proizvajalcu vozil, so motorji za 17 odstotkov močnejši in 22 odstotkov varčnejši. Pestra je tudi izbira menjalnikov – osnovni je seveda 6-stopenjski ročni, nadgradnjo pa predstavljata 7-stopenjski dvosklopkovni in 8-stopenjski samodejni menjalnik.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Audi.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Kako pa vi izbirate nove pnevmatike?
Fordovih šest asistenčnih sistemov za manj nesreč