Novice

Karma razkriva novo različico platforme E-Flex

Izpeljanka njihove platforme E-Flex naj bi omogočila izdelavo cenovno dostopnih električnih avtomobilov.

Platforma E-Flex, iz katere izhaja predstavljena različica, je modularna platforma, ki so jo razvili pri podjetju iz Kalifornije in s svojo prilagodljivostjo predstavlja osnovo električnim avtomobilom z normalnim ali povečanim dosegom, saj naj bi omogočala kar 22 različnih konfiguracij. Prilagodljivost in možnost raznovrstne uporabe nove platforme so že prikazali v preteklosti, ko so poleg električnega športnega avtomobila s 1.115 KM predstavili tudi električno kombinirano vozilo. Platformo nameravajo na osnovi licenciranja v prihodnje ponuditi tudi drugim avtomobilskim proizvajalcem, ki bi na ta način lahko hitro in cenovno ugodno prišli do svoje flote električnih modelov, saj bi ob uporabi obstoječe platforme prihranili precej časa ter visoke stroške razvoja.

Pretekli teden predstavljena platforma, ki so ji pri Karmi dali naziv Everyday BEV E-Flex, naj bi bila namenjena izdelavi cenovno dostopnih električnih avtomobilov ter ponuja kombinacijo baterije s kapaciteto 80 kWh, nameščene na dnu vozila, in enega električnega motorja, ki naj bi poganjal prednji kolesni par. Platforma je krajša od ostalih različic in naj bi bila osnova kompaktnemu razredu električnih avtomobilov, ki naj bi bili namenjeni predvsem uporabi v mestih, tudi kot del flote vozil, namenjenih souporabi.

Karma sicer na osnovi platforme E-Flex še naprej razvija tudi lastne zmogljivejše modele, saj naj bi že prihodnje leto predstavili električno limuzino Revero GTE, ki naj bi omogočala do 640 km dosega z enim polnjenjem.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority. Foto: Karma Automotive.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Tegobe Elona Muska
MG Cyberster je koncept električnega dvosedežnega roadsterja