Novice

Volkswagnov električni I.D. Buzz potrjen za proizvodnjo, ponovno

Saj veste, če večkrat potrdite zavezo, postane še bolj resna in odločna, česar se očitno zavedajo tudi pri Volkswagnu.

Volkswagen je letos na salonu v Detroitu predstavil električni koncept I.D. Buzz kot sodobno interpretacijo legendarnega Microbusa. Kljub temu, da je Herbert Diess, izvršni direktor Volkswagna, že junija potrdil britanskemu AutoExpressu, da nameravajo koncept preseliti v serijsko proizvodnjo, se jim je očitno zdelo zelo pomembno, da to ponovno potrdijo pred severnoameriškim občinstvom. Tam so oči avtomobilistov trenutno usmerjene v področje Montereya, ki gosti kopico ekskluzivnih dogodkov, med drugim Pebble Beach Concours d’Elegance.

Nekoliko bolj natančno je tokrat opredeljen čas prihoda – novodoben električni mikrobus bo po napovedih v salone prišel za kompaktnim štirivratnim električnim modelom, ki smo ga spoznali v obliki prvega koncepta I.D. lani na salonu v Parizu in za katerega so napovedali začetek proizvodnje v letu 2020. Za I.D. Buzz, prvenstveno usmerjen na severnoameriški, kitajski in evropski trg, bo tako prelomno leto 2022.

Proizvodna različica naj se ne bi pretirano razlikovala od koncepta. Zasnovana je na namenski električni platformi MEB, z baterijami in elektromotorjem v dnu vozila, kar omogoča namestitev prostorne kabine in ohranitev značine zunanje oblike, posvečene izvirniku iz 60. let preteklega stoletja.

Pri Volkswagnu so hkrati objavili, da bodo izdelovali tudi delovno različico, I.D. Buzz Cargo, namenjeno prevozu tovora v urbanih središčih. Odločitev se zdi povsem logična in usklajena z naraščajočim številom evropskih mest, ki najavljajo drastične omejitve prometa za vozila z dizelskimi motorji.

I.D.Buzz bo na začetku omogočal tretjo stopnjo avtonomije v vožnji (enako kot novi Audi A8), do leta 2025 pa naj bi vsi Volkswagnovi modeli I.D. dosegli peto stopnjo avtomatizacije.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Trend, Volkswagen. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Karoq je prva Škoda z digitalnimi merilniki
Zanimiva sveža Mazdina patentna prijava