Novice

Razkrita je Škoda Karoq

Tančica je odgrnjena, maskirne folije odstranjene, pred dobro uro so na Švedskem razkrili novi Škodin Karoq.

Zgodbo o novem Škodinem manjšem športnem terencu lahko nadaljujemo, kjer smo končali pred dnevi. Če smo takrat največ govorili o dimenzijah, tako v zunanjosti, kot tudi v potniški kabini in predvsem prtljažnem prostoru, se lahko tokrat posvetimo ogledu prvih uradnih fotografij, ki so jih pri znamki posredovali v javnost takoj po razkritju modela na slovesni predstavitvi  v švedskem Stockholmu.

Težko pričakovani naslednik Yetija je kompaktnejših dimenzij, a na pogled jasno sledi zunanjemu videzu večjega Kodiaqa, prav tako pa so ju pri Škodi vsebinsko povezali s skupnim izvorom imena iz jezika aljaških staroselcev. S povsem novo zasnovo, ki sloni na koncernski platformi MQB, ima kar nekaj skupnih delov in uporabljenih tehnologij tudi s podobno velikima Volkswagen Tiguanom in Seat Ateco. V Karoqu bo med drugim na voljo velik nabor varnostno asistenčnih sistemov, žarometi v polni tehniki LED in, premierno v Škodinem modelu, digitalni zaslon z merilniki.

Izvršni direktor Škode Bernhard Maier je ob razkritju med drugim dejal: “S Karoqom odpiramo novo poglavje v uspešni zgodbi SUV modelov pri Škodi. Na leto smo prodali 100.000 enot Yetija, kar je predstavljalo nič manj kot 10 % globalne prodaje. Od Karoqa pričakujemo še več.”

Karoq bo kupcem omogočal izbiro med petimi različnimi agregati z razponom moči od 85 kW (115 KM) do 140 kW (190 KM), od katerih so kar štirje novi. Bolje opremljeni modeli bodo ponujali izbiro med petimi prednastavitvami voznih lastnosti: Normal, Sport, Eco, Individual in Snow. Avtomobili s štirikolesnim pogonom bodo ponujali še način Off-Road z nadzorom zdrsa in elektronsko zaporo diferenciala.


Bencinski motorji: novi 1.0 TSI – 85 kW (115 KM), 175 Nm navora, najvišja hitrost 187 km/h, 0-100 km/h v 10.6 s; novi 1.5 TSI – 110 kW (150 KM), 250 Nm navora, najvišja hitrost 204 km/h, 0-100 km/h v 8.4 s.

Dizelski motorji: novi 1.6 TDI – 85 kW (115 KM), 250 Nm navora, najvišja hitrost 188 km/h, 0-100 km/h v 10.7 s; 2.0 TDI – 110 kW (150 KM), 340 Nm navora, najvišja hitrost 207 km/h, 0-100 km/h v 8.9 s; novi 2.0 TDI – 140 kW (190 KM), 400 Nm navora, najvišja hitrost 211 km/h, 0-100 km/h v 7.8 s, motor je serijsko v kombinaciji s štirikolesnim pogonom in 7-stopenjskim menjalnikom DSG.

Vsi motorji z izjemo močnejšega dvolitrskega dizelskega agregata so na voljo s 6-stopenjskim ročnim ali 7-stopenjskim DSG menjalnikom (podatki o hitrosti in pospeševanju so navedeni za dvokolesno gnane modele z ročnim menjalnikom).


Med Škodine priročne rešitve Simply Clever, s katerimi opremljajo svoje avtomobile, pri Karoqu med drugim spadajo sistem zadnjih pomičnih sedežev VarioFlex, prostoročno odpiranje prtljažnih vrat in električno zložljiva vlečna kljuka. Poleg tega bo uporabnikom preklopljiv naslon sovoznikovega sedeža omogočal prevoz daljših predmetov.

Avtomobilizem.com (Vir, foto in video: Škoda.)

Mnenja uporabnikov

10 komentarjev za "Razkrita je Škoda Karoq"


dejc99
6 leta 11 meseci nazaj

Ne razumem kako Škoda pozicionira ta model, v bistvu gre samo za malo krajšega kodiaq-a.

xxl
6 leta 11 meseci nazaj

Škoda vedno muti z temi razredi,od rapida naprej so to bolj medrazredi,tako, da je cena ugodna, če model uvrstiš v razred višje.

6 leta 11 meseci nazaj

Nič kaj novega in posebnega, po domače povedano odrezan zadek na Kodiaqu in čisto nič drugega, promovirajo pa kot da gre za revolucionarno obliko itd…..Dolgočasna, grda in draga bo, za tak denar, raje vozim Peugeota 3008ali Nissan Qashqai..

mrtwelvetrees
6 leta 11 meseci nazaj

Super bi bilo, če bi tudi šibkejši motorji imeli 4×4, da se izvlečeš iz kakšne situacije. Suzuki zna to, ….
Ne vem pa če ima pametne LED, da spreminja oz. samodejno uravnava snop gleden na hitrost.

frgo
6 leta 11 meseci nazaj

Škoda zopet dokazuje, da so oblikovalci popolnoma nepotrebni, ker lahko vse delo opravijo inženirji z ravnilom.

Firediver
6 leta 11 meseci nazaj

S temi impozantnimi ravnimi površinami je skladen kot dobro poravnana skladovnica drv…se pa pozna, da krivuljnika še niso odkrili – še tisto, kar je zaobljeno, je bolj po sili na oko “porašpano”.

drugmirko
6 leta 11 meseci nazaj

prvi stavek do potankosti povzame bistvo njenega dizajna… ;))

dugače pa sploh ne dvomim, da bo požel neizmeren tržni uspeh, saj je dovolj všečen, oziroma “nemoteč” izdelek (z očitno visoko stopnjo kvalitete izdelave) za tiste, ki jim tudi za dizajn ni čisto vseeno, hkrati pa gre za “oličenje mokrih sanj” vseh tistih, katerim je posedovanje VW modela “ultimativna ambicija”, pa si ga iz tega ali onega razloga niso mogli (ali upali) privoščit 😛 ;)…
“žleht mode of” :).

 
Manjše spremembe v potniški kabini za boljšo Mini izkušnjo
Zmagovalci izbora za Slovensko gospodarsko vozilo leta 2017