Novice

Koncept Mercedes-Maybach 6 tokrat z mehko streho

Pravzaprav smo vedeli, da nas bodo pri Mercedesu težko ponovno osupnili z enakim učinkom, kot ga je imel lanskoletni ekstravagantni koncept Mercedes-Maybach 6.

Natančno pred letom dni smo na našem portalu objavili novico o enem najbolj ekstravagantnih konceptov velikoserijskih znamk v podobi 5,7 metrov dolgega dvosedežnega kupeja, ki so ga obikovalci za še bolj impozantnen vtis odeli v rdečo barvo in posadili na 24-palčna platišča.

Letos so zgodbo v okviru dogodka Pebble Beach Concours d’Elegance nadgradili s prikazom vizije v navtično modri barvi, koncepta kabrioleta Mercedes-Maybach 6 z mehko belo platneno streho. Inženirji tokrat niso posegali v sestavo pogonskega sklopa


Koncept Mercedes-Maybach 6 je zasnovan kot električno vozilo. Opremljen je s štirimi kompaktnimi stalnimi magnetnimi sinhronimi elektromotorji in ima štirikolesni pogon. Ploščata baterija je nameščena v dnu vozila. Skupna sistemska moč znaša 550 kW, vozilo pospeši do hitrosti 100 km/h v manj kot štirih sekundah, ima elektronsko omejeno najvišjo hitrost na 250 km/h ter električni doseg preko 500 kilometrov (NEDC). S pomočjo funkcije hitrega polnjenja po standardu CCS sistem dovoljuje kapaciteto polnjenja do 350 kW, za dodatni doseg v dolžini 100 kilometrov pa zadošča že petminutno polnjenje.


Navtično modre barve pri Mercedes-Maybachu seveda niso izbrali po naključju, saj naj bi zbujala čustveno asociacijo na prestižno jahto. Nekoliko spremenjena je tudi oblika platišč s centralnimi poudarki v barvi rožnatega zlata. Študija z odprto streho, zaradi kontrasta med barvo zunanjosti in notranjosti, deluje nekoliko krajše kot lanski rdeči kupe, čeprav je enake dolžine.

V notranjosti ni videti večjih sprememb, sedeži so odeti v belo usnje z dopolnjujočim oblazinjenjem panelov vrat in armaturne plošče. Metalni vstavki in šivi oblazinjenja so usklajeni s poudarki na platiščih v barvi rožnatega zlata. Povezava s plovilom se v notranjosti nadaljuje v leseni oblogi tal z aluminijastimi vstavki.

Verjetno ne gre za eno pomembnejših lastnosti, a koncept Mercedes-Maybach 6 Cabriolet pod pokrovom motorja premore tudi nekaj prostora za shranjevanje – ne dosti, če upoštevamo njegove zunanje dimenzije, a dovolj za posebej izdelan kovček za prtljago, dva dežnika ter nekaj pribora za razkošno razvajanje na popoldanskem pikniku.

Kljub temu, da se tako letošnji kot lanski koncept Mercedes-Maybach 6 verjetno ne bosta znašla v množični proizvodnji, najbrž ni izključeno, da bi ju bili pri proizvajalcu pripravljeni izdelati za resnega kupca z zadostnim kupčkom denarja. Nam pa ostaja pogled na izjemni viziji v rdeči in modri.

Avtomobilizem.com (Vir: Daimler, Autoblog. Foto, video: Daimler.)

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "Koncept Mercedes-Maybach 6 tokrat z mehko streho"


jack86
6 leta 8 meseci nazaj

No, vseeno še delajo golfa, kateri je narejen po vašem okusu 🙂

Fnatic
6 leta 8 meseci nazaj

Pravijo, da imajo vsake očiu svojega ”malarja”. No meni je enostavno grd. Se strinjam, notranjsot kot jacuzzi, zunanjost pa tudi ni videla nekega oblikovalskega presežka. No, pa saj ga ne bom nikdar vozil oz.si ga sploh privoščil.

frgo
6 leta 8 meseci nazaj

še dobro, da je vetrobran ravno prav nizko, da lahko čez gledaš

dejc99
6 leta 8 meseci nazaj

Zunaj je lep, notranjost je pa kot jacuzzi.

 
Devet znamk, ki jih ne bo na septembrski avtomobilski salon
Karoq je prva Škoda z digitalnimi merilniki