Novice

BMW naj bi v naslednjih štirih letih na ceste pripeljal serijo 8

BMW naj bi do leta 2020 obudil serijo 8 in z vsemi topovi napadel največja konkurenta, Mercedes-Benzov razred S Coupe in Bentley Continental GT.

Serija 8 naj bi po poročanju medija Autocar na ceste zapeljala najkasneje do leta 2020, takrat pa naj bi se zasidrala na samem vrhu modelne ponudbe z najnovejšo tehnologijo in prepričljivimi voznimi lastnostmi. Številne elemente, kot so školjka iz ogljikovih vlaken, arhitektura in povezljivostne storitve, naj bi si sposodila iz serije 7. Viri, ki so dobro seznanjeni z dogajanjem pri bavarskem proizvajalcu vozil, so razkrili, da naj bi novo serijo 8 izdelovali v obratu Dingolfing.

BMW skrbno skriva vse informacije, toda iz podjetja prihajajo novice, da so na oddelku za razvoj in raziskave že pripravili dve različni možnosti za serijo 8 in ju predstavili izvršnemu predsedniku Haraldu Kruegerju. Slednji naj bi osebno skrbel za razvoj in prihod serije 8, ki bi še bolj utrdila položaj znamke BMW v ponudbi prestižnih modelov.

Prva predstavljena ideja naj bi sledila videzu serije 6 Gran Coupe, vendar naj bi bila večja in bolj elegantna, medtem ko naj bi drugi predstavljeni model prikazoval alternativno rešitev s križanjem dvovratnega kupeja in kabrioleta. Končna odločitev naj ne bi padla pred letom 2018, kdaj naj bi BMW uradno potrdil načrte, pa zaenkrat ni znano.

Mercedes-Benz je v letu 2015 prodal 125.000 enot razreda S, BMW pa je močno zaostal s prodanimi 36.364 enotami serije 7. S prihodom nove generacije želi bavarski proizvajalec vozil povečati prodajo v letu 2016 na 70.000 enot, a najverjetneje bo Mercedes-Benz kljub temu dominiral na trgu prestižnih velikih limuzin.

Z interno študijo, ki jo je izvedel BMW, so ocenili, da naj bi Mercedes-Benz z vsakim prodanim razredom S zaslužil okoli 30.000 evrov, zaradi razlike v enotah prodaje pa bi razred S v primerjavi s serijo 7 podjetju prinesel več kot milijardo evrov dodatnega dobička.

Prihod serije 8 se je napovedoval že leta 2010, a so vodilni takrat to zanikali. Govorice so se zopet razširile leta 2013 s prihodom koncepta Gran Lusso Coupe (na fotografijah). Kdaj se bo BMW poklonil predniku, ki so ga izdelovali od leta 1989 do 1999, še ni jasno, bi pa ob prihodu zagotovo požel veliko zanimanja.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: BMW.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Hrvaški Rimac v Ženevo z 800-kilovatnim električnim superšportnikom
Bentley širi družino Mulsanne