Novice

Kia EV6 po prenovi: spremenjen videz, daljši doseg

Pri korejski znamki so poskrbeli za osvežitev videza in tehnološko posodobitev električnega križanca EV6, ki se med drugim ponaša z nazivom Evropski avto leta 2022.

EV6 je prvi baterijsko gnan električni model znamke Kia, zasnovan na platformi E-GMP. Pri proizvajalcu so se po treh letih od predstavitve odločili za posodobitev, ki električnemu križancu prinaša bolj usklajen videz z njihovimi novejšimi električnimi modeli, v korak s časom pa, med drugim z zmogljivejšo baterijo, stopa tudi po tehnološki plati.

New Kia EV6_ (2)Osvežen videz z novim svetlobnim podpisom

S prenovo na sredini življenjskega cikla Kia EV6 dobiva posodobljeno zasnovo sprednjega dela. Poleg spremenjenega sprednjega odbijača in spodnjega dela maske bo novi EV6 prepoznaven po drugačni zasnovi sprednjih luči in novem svetlobnem podpisu zadnjega dela. Zadnje luči preko celotne širine sedaj povezuje tanek svetlobni trak, videz pa zaokrožajo novo zasnovana platišča v velikostih 19 ali 20 palcev.

 

New Kia EV6_ (10)Sodobnejša zasnova notranjosti in dodatne možnosti brezžičnih posodobitev

Pri znamki Kia so poskrbeli tudi za prenovo notranjosti modela EV6, ki je ob spremenjenem volanu najbolj opazna po drugačni pritrditvi posodobljenega ukrivljenega panoramskega zaslona, ki združuje prikaz digitalne instrumentne plošče in informacijsko-multimedijskega sistema. Kupcem bodo poleg brezžične povezljivosti mobilnega telefona za uporabo sistemov Android Auto in Apple CarPlay na voljo digitalno vzvratno ogledalo in napredne funkcionalnosti navigacijskega sistema ob uporabi tehnologije obogatene resničnosti, poskrbeli pa so tudi za izboljšan prikaz projicirnega sistema za prikaz informacij na vetrobranskem steklu. Razširili so še nabor brezžičnih posodobitev, ki niso več omejene zgolj na sistem navigacije, temveč po novem vključujejo tudi programske posodobitve elektronskih sistemov samega avtomobila.

Zmogljivejša baterija za več dosega

Kia EV6 bo v osveženi različici na voljo z novim baterijskim paketom kapacitete 84 kWh, ki zamenjuje obstoječega s kapaciteto 77,4 kWh. Izvedenka s pogonom na zadnji kolesni par (168 kW/350 Nm) in 19-palčnimi kolesi s tem dobiva dodatnih 19 km dosega (494 km, prej 475 km), v ponudbi pa še naprej ostaja tudi pogonska opcija z dvema električnima motorjema in 239 kW moči ob 605 Nm navora. Za več udobja med vožnjo so poskrbeli še z izboljšavami vzmetenja in tišjim delovanjem električnih motorjev, več pasivne varnosti pa prinašajo nove ojačitve karoserije.

Prenovljene različice modela EV6 naj bi bile prihodnji mesec že na voljo korejskim kupcem, medtem ko podrobnosti o začetku prodaje na ostalih trgih in cen zaenkrat še ne razkrivajo.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Kia.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Subaru v novo sodelovanje s Toyoto
Evropska sredstva za Petrol in 65 novih hitrih polnilnic