Novice

Kia je razkrila novi Sportage

Peta generacija priljubljenega športnega križanca predstavlja kombinacijo elegance in športnega značaja.

Kia je z javnostjo delilaprve fotografije nove generacije modela Sportage, ki v skladu z orientacijo znamke v prihodnost združuje najboljše lastnost prejšnjih generacij s sodobnimi tehnologijami. Zunanjost novega križanca deluje bolj drzno in mladostno ter obenem mišičasto športno po zaslugi letos predstavljene oblikovalske filozofije Zduženi kontrasti ( Opposites United), ki so jo pri korejski znamki prvič uporabili pri zasnovi električnega EV6. Sprednjemu delu so namenili novo črno grafiko maske, omejene z linijami sprednjih žarometov v obliki bumeranga, ki se zlijejo s sprednjimi blatniki. Mišičasto držo poudarijo stranske linije s skoraj brezšivnim iztekom v zadnji del, ki ga zaznamuje oblika zadnjih luči in novi emblemi znamke.

Sodobna zasnova notranjosti deluje drzno in izraža prefinjen značaj, ki v sprednjem delu poudarja tehnološko naprednost in orientiranost k vozniku. Velik ukrivljeni zaslon združuje instrumentno ploščo in zaslon informacijsko-multimedijskega sistema ter se razteza preko znatnega dela elegantno oblikovane armaturne plošče, na kateri izstopajo trodimenzionalno oblikovane reže prezračevalnega sistema. Videz zaokroži izbira kontrastnih materialov, ki združujejo sijajno črno in svetlo kovinsko barvo ter dodajajo nekaj prestiža. Kia zaenkrat še ni posredovala podrobnosti o tehnologijah in sistemih ki bodo na voljo vozniku in sopotnikom, prav tako še ni podrobnejših informacij o pogonskih sklopih, ki bodo na izbiro v novi generaciji modela Sportage.

So se pa tokrat prvič v zgodovini modela odločili za predstavitev drznejše različice X-Line, ki poudarja samozavest in vsestranski značaj s spremenjenim sprednjim odbijačem, stranskimi pragovi in zaobljenimi strešnimi sanmi ter izbiro materialov in barv v notranjosti.

Nova Kia Sportage naj bi bila prvim kupcem na voljo tekom letošnjega leta, točnega datuma prihoda na trg pa zaenkrat še ne razkrivajo. Evropska različica modela naj bi bila po dosedanjih informacijah predstavljena septembra.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Kia.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Opel s prvimi fotografijami najavlja novo Astro
Predserijski Renault Mégane E-Tech Electric