Novice

Različica Black Design postavlja Kio Sportage v novo preobleko

Kia Motors je za evropski trg predstavila novo različico križanca Sportage, polepšano z atraktivnimi črnimi dodatki.

Kia Sportage Black Design je omejena serijo opreme, ki osnovnemu videzu dodaja sijajne črne dodatke zunanjosti. Nabor sprememb vključuje novo oblikovano masko, njene obrobe in strešne nosilce, ki poudarijo dinamiko ter poskrbijo za atraktivnejši videz avtomobila, za kar poskrbita še sprednji in zadnji okrasni pokrov podvozja, novi žarometi in sprednje meglenke, s sijajno črno barvo prevlečeni tudi stranski pragovi ter 17-palčna aluminijasta platišča.

Različica Sportage Black Design je dobila še posebna, zatemnjena logotipa spredaj in zadaj, v sijajno črno pa so obarvali tudi sicer srebrni napis Sportage, ki se po novem razprostira preko celotnega osrednjega dela zadnjih vrat. Posebna serija bo na voljo s sedmimi barvami karoserije (črna Pearl, beli Deluxe in Casa, srebrni Lunar in Penta Metal, rdeča Infra ter modra Flame), ki se ujemajo s temnejšimi dodatki in s tem pričarajo bolj agresiven videz.

Nekaj sprememb je tudi v notranjosti, kjer bo na voljo premijsko tekstilno oblazinjenje, v usnje oblečen volanski obroč, prestavna ročica in nasloni za roke na vratih, na nekaterih trgih pa bo na voljo tudi oblazinjenje iz umetnega ali pravega usnja. Posebna serija bo prepoznavna še po bogatejši serijski opremi, ki vključuje električno nastavitev voznikovega sedeža v ledvenem delu, električni pomik stranskih vzvratnih ogledal z LED osvetlitvijo stikal, samodejno delovanje brisalcev, samozatemnilno vzvratno ogledalo, dvopodročno klimatsko napravo ter parkirna tipala spredaj in zadaj. Serijsko bo na voljo tudi multimedijsko-informacijski sistem z 8-palčnim zaslonom na dotik in najnovejšim telematskim sistemom UVO Connect s podporo sistemoma Apple CarPlay in Android Auto, opcijsko pa naj bi bila na voljo še vrsta sodobnih asistenčnih sistemov.

Motorna paleta bo omogočala izbiro med petimi različicami motorjev. Na voljo bosta dva bencinska motorja – 1,6 T-GDI (130 kW/177 KM moči in 265 Nm navora) in 1,6 GDI (97 kW/132 KM moči in 161 Nm navora) – ter tri dizelske različice. Šibkejši dizel bo ponujal 85 kW/115 KM moči in 280 Nm navora, močnejši pa 100 kW/136 KM moči ter 320 Nm navora. Izbrati bo moč še različico blagega hibrida EcoDynamics+, pri kateri dobimo kombinacijo 1,6-litrskega motorja CRDI in 48-voltnega električnega motorja s 100 kW/136 KM moči in 320 Nm navora. V odvisnosti od izbire motorja bodo le-ti združeni s 6-stopenjskim ročnim ali 7-stopenjskim samodejnim menjalnikom ter sprednjim ali štirikolesnim pogonom.

Kia Sportage Black Design je že v prodaji tudi na slovenskem trgu, proizvodnja pa poteka v Kiinem proizvodnem obratu Žilina na Slovaškem.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Kia.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Moray Callum zaključuje dolgoletno kariero avtomobilskega oblikovanja
EU odobrila program finančne pomoči za razvoj in proizvodnjo baterij