Novice

Kia najavlja prestižni EV9

Kia naj bi zunanjost in notranjost električnega križanca EV9 v celoti razkrila sredi marca, do konca meseca pa naj bi nas razveselili še s podrobnejšimi informacijami o novincu.

Pred slabim letom dni so pri južnokorejski znamki najavili prihod modela EV9 na evropske trge, vznemirjenje pa so stopnjevali lani poleti s fotografijami zamaskiranega avtomobila na preizkusih zmogljivosti in vzdržljivosti.

Sveži napovednik prikazuje zasenčeno silhueto Kijinega največjega modela, ki je – enako kot EV6 – nastal na namenski platformi za električna vozila E-GMP (Electric Global Modular Platform) skupine Hyundai-Kia. Tudi ime sledi strukturi poimenovanja znamkinih električnih modelov, kjer EV označuje baterijsko-električni pogon, številka 9 pa segment modela v njihovi ponudbi.

Veliki športni terenec EV9 je na fotografijah in posnetku zatemnjen, tržniki pa so v opisu izpostavili silhueto z izstopajočim sprednjim delom in elegantnimi karoserijskimi potezami. Prihajajoči model so med drugimi označili kot drzen, kar naj bi odražali tudi nenavadni svetlobni vzorci, ki jih ustvarjajo sprednje in zadnje luči.

Avtomobilizem.com (Vir in foto, video: Kia.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Srečanje ljubiteljev Volkswagnov GTI se bo preselilo v Wolfsburg
Aramco, Geely in Renault v skupen razvoj pogonskih sklopov