Novice

Kia razkrila notranjost novega Sorenta

Korejci so nas najprej podražili z uradnimi skicami zunanjosti čisto novega Sorenta, zdaj pa je na vrsti še namig o podobi njegovega kokpita.

Pred popolno razgrnitvijo vseh tehničnih podrobnosti in zunanje ter notranje podobe novinca, ki se bo zgodila v začetku marca v Ženevi, so nam tokrat postregli s skicami njegove notranjosti. Sicer je res, da tovrstne skice praviloma prikazujejo podobo avta lepšo, kot se potem uresniči v resnici, a menimo, da je moč iz njih vseeno razbrati željo znamke potisniti model stopničko ali dve višje na lestvici žlahtnosti.

Kia pravi, da oblikovalski jezik “funkcionalna čustva” poskuša uravnotežiti všečno estetiko ter vsesplošno uporabnost. Dodajajo tudi, da naj bi bila rdeča nit uporabljenega vmesnika človek-stroj (HMI – Human Machine Interface) intuitivnost uporabe, kar naj bi uporabniki SUV vozil priorizirali.

Drugih detajlov nam v tem trenutku niso zaupali, a sklepamo, da bosta osrednji zaslon in namesto merilnikov vgrajen računalniški zaslon transplantirana iz aktualnega Santa Feja. Razlika med obema je le v tem, da bosta v Kii oba navidezno povezana v celoto, medtem ko sta v Hyundaiju očitno ločena. Ker bo skupna obema tudi vsa podkožna tehnika, je jasno, da bo tudi novi Sorento še en v vrsti izredno kompetentnih in nadpovprečnih izdelkov.

Vse ostalo pa, kot smo omenili, v začetku marca, ko odpre vrata mednarodni salon v Ženevi.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Kia.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volvo in Geely razmišljata o združitvi
Nova osebnost osveženega Citroëna C3

Več vsebin

Novice

Kia razkrila notranjost novega Sorenta