Novice

V pričakovanju novega Sorenta

Na prihajajočem avtomobilskem salonu v Ženevi, ki svoja vrata odpira tradicionalno vsako leto v začetku meseca marca, bo korejska Kia predstavila povsem novi Sorento. Četrta generacija športno uporabnega modela bo sicer prvenstveno nagovarjala kupce preko luže, precej manj pa v Evropi.

Prva generacija Kijinega modela Sorento, ki se je pojavila na cestah leta 2002, je sicer predstavljala prelomnico za najstarejšo južnokorejsko znamko, saj so z njim dodobra razburkali avtomobilski svet. SUV, pri katerem je šlo v osnovi še vedno za dokaj kleni terenec (šasija, reduktor, toga zadnja prema), je namreč postal eden najbolj prodajanih tovrstnih vozil na stari celini ter prvo korejsko vozilo s čakalno dobo na nemškem trgu (tudi do 12 mesecev!).

Nasledniki sicer niso več dosegli tolikšnih prodajnih uspehov v Evropi, nenazadnje tudi zaradi čedalje množičnejše konkurence. Po zgolj petih letih od predstavitve tretje generacije Sorenta, ki je prišla v evropske salone leta 2015, so pri Kiji že pripravili njegovega naslednika, ki ga bodo javnosti pokazali v začetku meseca marca v Švici. Na zunaj bo srednje velik SUV (po ameriških standardih, seveda) povzel oblikovalske linije njihovih najnovejših modelov s prepoznavnim tigrovim nosom ter ozkimi sprednjimi žarometi. Zadaj so spremembe še bolj očitne, zaradi česar ga ne bo mogoče zamenjati z odhajajočo verzijo.

O tehničnih značilnostih prihajajočega Sorenta zaenkrat še ni nič znanega, najverjetneje pa se bo ponašal tudi s kakšnim sodobnim hibridnim pogonskim sklopom.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Kia in Carscoops.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mazdina stoletnica obstoja
Toyota in Panasonic v skupno proizvodnjo baterij