Novice

Kia Rio s prenovo do sodobnejšega videza in novih tehnologij

Osvežitev na sredini življenjskega cikla četrti generaciji modela Rio prinaša prenovljen videz zunanjosti in vrsto sodobnih tehnoloških rešitev, vključno s hibridno tehnologijo.

Kia je ob predstavitvi četrte generacije modela Rio pokazala nov pristop in skladnost s sodobnimi smernicami oblikovanja in tehnologij, letošnja osvežitev pa poleg sodobnih oblikovalskih prijemov nadgrajuje uporabljene tehnološke in varnostne rešitve, ki se, podobno kot pri nekaterih drugih znamkah, iz višjih segmentov selijo v ta razred.

Spremembe zunanjosti so najbolj opazne na sprednjem delu, ki je po novem ožji, videz pa zaokrožujejo še nižji in širši sprednji odbijač ter novi sprednji žarometi, ki tokrat prihajajo v tehniki LED. Prenova prinaša dva nova barvna odtenka, sivi Perennial Grey in moder Sporty Blue, za piko na i pa dodajajo še nova 16-palčna osemkraka aluminijasta platišča.

V notranjosti osveženega modela Rio so uporabili drugačne, kvalitetnejše materiale, poleg 4,2-palčnega digitalnega prikazovalnika na instrumentni plošči pa bo kot del nadgrajenega multimedijskega sistema za podajanje informacij skrbel 8-palčni zaslon na dotik. Zmogljivejši multimedijski sistem po novem omogoča brezžično povezavo preko sistemov Apple CarPlay in Android Auto, kot tudi večnamensko povezljivost Bluetooth in podporo povezljivosti UVO Connect. Prenova Kii Rio prinaša tudi opcijske možnosti prilagoditve videza notranjosti, ki vključujejo barvne dodatke v modri barvi, medtem ko modeli z oznako GT dobivajo črno notranjost z belimi kontrastnimi elementi ter armaturno ploščo v videzu ogljikovih vlaken.

Občutno razširjen je tudi nabor varnostnih sistemov ADAS (Advanced Driving Assistance Systems); ti poleg drugih vključujejo sistem za preprečevanje naleta, ki poleg vozil zaznava tudi pešce in kolesarje, pomoč za ohranjanje voznega pasu, opozorilo na zbranost voznika in opozorilo na možnost trka.

Prenovljeni Rio bo prvi model znamke, v katerem bo za pogon skrbel bencinski motor s tehnologijo blagega hibrida pod oznako EcoDynamics+, ki združuje litrski turbinsko podprt motor s tremi cilindri in 48 V sistem blagega hibrida z možnostjo rekuperacije. Na voljo bo v različicah s 100 oziroma 120 KM. Oba motorja naj bi bila na voljo z novim pametnim ročnim menjalnikom iMT, pri katerem krmiljenje sklopke poteka elektronsko. Poleg hibridnih opcij bo možna izbira še med izboljšanima bencinskima motorjema 1.0 T-GDi (100 KM) in atmosferskim, 1,2-litrskim s 84 KM. Močnejši motor bo serijsko v kombinaciji s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, medtem ko bo 7-stopenjska avtomatika na voljo za doplačilo.

Cen zaenkrat pri korejskem avtomobilskem proizvajalcu še ne razkrivajo, pričetek prodaje osveženega modela Kia Rio na evropskem trgu pa načrtujejo za tretje četrtletje letošnjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto in video: Kia.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nemško zvezno sodišče je odredilo odkup spornih dizelskih Volkswagnov
Vprašljiva izvedba prihodnjega avtomobilskega salona v Ženevi