Novice

Vprašljiva izvedba prihodnjega avtomobilskega salona v Ženevi

Izvedba ženevskega avtomobilskega salona marca prihodnje leto zaradi finančnih težav organizatorjev ostaja nepotrjena.

Letošnji avtomobilski salon v Ženevi je bil ena od prvih večjih prireditev s področja avtomobilizma, ki so jo morali odpovedati zaradi pandemije koronavirusa, saj so švicarske oblasti tik pred njegovim pričetkom izdale prepoved zbiranja v javnosti. Posledično so organizatorji utrpeli precejšnjo finančno škodo, zato so pri fundaciji GIMS zaprosili za finančno podporo ženevskega kantona. S pomočjo bi lahko prebrodili ocenjene izgube v višini 11 milijonov švicarskih frankov (10,3 milijona evrov) in nadaljevali s pripravami na organizacijo salona v letu 2021.

Oblasti so jim ponudile posojilo v višini 16,8 milijona frankov (15,8 milijona evrov), vendar po mnenju predstavnikov fundacije pogoji črpanja sredstev niso sprejemljivi, zato so ga bili prisiljeni zavrniti. Pridobitev posojila naj bi bila namreč pogojena z zahtevo, da celotna organizacija dogodka, vključno z zasnovo, poteka pod okriljem podjetja za organizacijo dogodkov Palexpo SA, kar pa ni v skladu s statutom fundacije, ustanovljene pred več kot sto leti.

Posledično naj bi bila izvedba dogodka prihodnje leto zelo negotova, medtem pa pri fundaciji vlagajo ves trud v ponovno zagotovitev finančne stabilnosti. Le-ta naj bi omogočila ponovno izvedbo ženevskega avtomobilskega salona v letu 2022, za kar se zavzemajo tudi večji razstavljalci, ki so organizatorjem že izrazili podporo.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: GIMS.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Vprašljiva izvedba prihodnjega avtomobilskega salona v Ženevi"


Bucko99
3 leta 10 meseci nazaj

Predraga država, prestavit bo treba nekam bolj na vzhod….

 
Kia Rio s prenovo do sodobnejšega videza in novih tehnologij
Hyundai napoveduje čisto novi Santa Fe