Novice

Kia v prihodnosti tudi z umetno inteligenco

Kia namerava predstaviti sistem, ki naj bi se uporabljal v avtonomnih vozilih prihodnosti in bo zaznaval razpoloženje potnikov.

Sistem, ki bo temeljil na umetni inteligenci, nameravajo predstaviti na salonu potrošniške elektronike (CES) januarja prihodnje leto v Las Vegasu. Sistem upoštevanja razpoloženja pri vožnji v realnem času (R.E.A.D. – Real-time Emotion Adaptive Driving) naj bi s pomočjo umetne inteligence prepoznaval čustveno stanje potnikov ter ustrezno prilagajal in optimiziral okolje v kabini, da bi tako poskrbel za čim bolj prijetno potovanje. Sistem, ki bo uporabljal zaznavo bioloških signalov, je Kia razvila v sodelovanju z skupino raziskovalcev Tehnološkega inštituta Massachusettsa (MIT).

Albert Biermann, ki je nedavno prevzel vodenje oddelka raziskav in razvoja (R&D) pri sestrskem podjetju Hyundai, je pojasnil, da so sistem R.E.A.D. razvili z namenom ustvariti interaktivno notranjost vozil prihodnosti, kjer bosta združeni moderna tehnologija upravljanja in čustvenost na podlagi umetne inteligence. Posledično naj bi tovrstna tehnologija omogočila stalno komunikacijo med vozniki in vozili ter s pomočjo neverbalne komunikacije čustvenega razpoloženja prilagajala in optimizirala okolje notranjosti v realnem času.

Kia namerava na svojem razstavnem prostoru predstaviti tudi številne druge napredne tehnologije, ki naj bi krojile notranjost vozil v prihodnosti in temeljijo na njihovem konceptu upoštevanja čustev pri vožnji. Za zdaj več podrobnosti še ne želijo razkriti, za obiskovalce sejma pa bodo organizirali tudi vodene oglede, na katerih bi lahko sodelujočim omogočili boljše razumevanje predstavljenih tehnologij.

Avtomobilizem.com (Vir: Kia, Carscoops. Foto: Kia.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nemški startup napoveduje zares dostopen električen avto
Do uvedbe avtonomnih vozil v praksi še dolga pot