Novice

Kljub pandemiji Polestar pričenja s proizvodnjo na Kitajskem

Proizvajalec, ki je v lanskem letu predstavil popolnoma električni model Polestar 2, v teh dneh pričenja z njegovo proizvodnjo na Kitajskem. Pri znamki zagotavljajo, da so sprejeli vse možne najstrožje ukrepe, da bi zaščitili delavce v proizvodnem obratu.

Potem ko je zaradi izbruha koronavirusa v začetku leta večina kitajskih avtomobilskih proizvajalcev zaprla svoje obrate vsaj za dva tedna, pa so se pri Volvu, pod katerim obratuje Polestar, vseeno odločili, da zaženejo proizvodnjo povsem električno gnanega modela Polestar 2 v skladu z urnikom. Omenjeni model, s katerim želijo v največji meri konkurirati Tesli 3, so pričeli izdelovati v obratu Luqiao v provinci Zhejiang, ki leži povsem na vzhodu Kitajske.

Pri Volvu zagotavljajo, da so v tovarni uvedli najstrožje ukrepe med delavci, da ne bi prišlo do širjenja virusa. Tako jim konstantno merijo telesno temperaturo in skrbijo za temeljit postopek razkuževanja ter za zadostno število obraznih mask.

Prvi izdelani primerki modela Polestar bodo v izvedenki Launch Edition, ki bo na nekaterih trgih na voljo od 63.000 dolarjev dalje. Avtomobil, pri katerem bosta za pogon skrbela dva elektromotorja z močjo 408 KM, naj bi z vgrajeno električno energijo baterijskega paketa kapacitete 78 kWh z enim polnjenjem prevozil 442 km. Tako motoriziran Polestar 2 naj bi potreboval za pospeševanje od 0 do 100 km/h manj kot 5 sekund, ponašal pa se bo s precej bogato opremo.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Polestar.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Aston Martin po več kot 50 letih spet sam razvija motor
Audi in Volkswagen pozivata k varni razdalji tudi s prilagojenimi logotipi