Novice

Polestar je razkril model Polestar 2

Očitno se nismo motili, ko smo napovedali da bo letošnji avtomobilski salon v Ženevi v znamenju elektrike. Zadnji v vrsti razkritij je novi Polestar 2.

Polestar, električna znamka v lasti švedskega Volva in kitajske korporacije Zhejiang Geely Holding, je predstavila novi model Polestar 2, ki naj bil neposredni konkurent Teslinemu Modelu 3. Naslednik hibridnega modela Polestar 1, pet-vratni fastback, je zasnovan na platformi CMA (Compact Modular Architecture) skupine Volvo in naj bi se spogledoval s premijskim razredom. Poganjala ga bosta elektromotorja s skupno močjo 300 kW (408 KM) in 660 Nm navora, električna energija baterijskega paketa kapacitete 78 kWh pa naj bi zadoščala za 500 km dosega. Baterijski paket sestavlja 27 členov, umeščenih v dno vozila in ob nizkem težišču, poleg električne energije, zagotavljajo tudi večjo trdnost podvozja ter boljše dušenje vibracij in hrupa. Ob stalnem pogonu na vsa štiri kolesa omenjen pogonski sklop omogoča pospešek iz mirovanja do 100 km/h v času krajšem od petih sekund.

Zunanjih dimenzij zaenkrat še niso razkrili, glede na vojno napoved Tesli pa lahko domnevamo, da naj bi bil podobnih mer kot Model 3. Iz objavljenih fotografij je poleg skladne oblike prednjega dela in unikatne izvedbe luči razvidna nekoliko večja oddaljenost od tal, v sklopu paketa Cross Country pa so dodane tudi plastične obrobe na spodnjem delu.

Seveda v novem modelu ne bo manjkalo množice sodobnih tehnologij, poleg asistenčnih sistemov in sistemov za povečanje varnosti bo za podajanje informacij ter podporo vozniku in potnikom skrbel multimedijski sistem, zasnovan na Androidu, ki bo med prvimi v avtomobilski svet prenesel uporabne storitve Google, vključno z Googlovim pomočnikom, zemljevidi in podporo trgovini Google Play.

S proizvodnjo naj bi pričeli v pričetku prihodnjega leta, po uvodnem razkritju na avtomobilskem salonu v Ženevi pa naj bi sledile še predstavitve na področju Evrope, Severne Amerike in Kitajske.

Avtomobilizem.com (Vir: Polestar, Carscoops. Foto: Polestar.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mercedes-AMG GLE 53 4Matic+ s šestvaljnim hibridom
Ssangyong Korando bo dobil tudi hibridno in električno izvedenko