Novice

Koenigsegg razmišlja o dostopnem hibridnem športniku

Dovolite, da kar takoj pojasnimo, kaj si Christian von Koenigsegg predstavlja pod pojmom »dostopen« – hibridni visokozmogljiv športnik, ki bi bil v vseh pogledih pozicioniran pod obstoječo ultra zmogljivo ponudbo Koenigseggovih izstrelkov, trgu pa bi ga ponujali za ugodnih milijon evrov.

Idejo je gospod Koenigsegg utemeljil s pojasnilom, da vidi luknjo na trgu, ki bi jo s takšnim modelom zapolnili. Pri tem ne samo, da bi ponudili trgu nov model na področju, kjer še niso prisotni, ampak bi lahko tudi močno dvignili proizvodnjo z današnjih nekaj deset vozil na leto na več sto vozil letno.

Vse skupaj je prisotnim zaupal med dogodkom, kjer so najavili sodelovanje Koenigsegga in NEVS-a v skupnem podjetju. Mimogrede, NEVS je kitajsko podjetje na ostankih bankrotiranega Saaba, bistvo sodelovanja pa naj bi bilo ravno povečanje ponudbe dragih in zmogljivih modelov Koenigsegga.

Gospod Christian pravi, da je znamka prerasla proizvodne zmogljivosti, saj naj bi kupci čakali več let na dobavo njihovih super ekskluzivnih vozil. S tem v mislih se je porodila ideja o razvoju popolnoma novega modela, pozicioniranega pod njihovimi ultra eksotičnimi primerki. To naj bi se zgodilo že v kratkem, zanj  pa pravi, da ne bo samo manjši, cenejši, lažji in (nekaj malega) manj zmogljiv »baby« Koenigsegg, ampak bo lahko tudi CO2 nevtralen. Tako je slavni Šved namignil, da bodo v napovedanem novincu združili njihovo rešitev motorja brez odmičnih gredi z elektrifikacijo. Zatrjuje, da naprednost tehnike prvega omogoča njegov zagon in delovanje na čisti alkohol pri celo -30 °C. Nekaj, kar očitno ni uspelo še nikomur.

Prvi skupni model naj bi ugledal serijsko luč proizvodnje leta 2020 in naj bi bil kljub »degradaciji« prežet z DNK-jem švedske znamke. Torej nekoliko cenejši,  a še vedno Koenigsegg v pravem pomenu besede.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Koenigsegg.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Koenigsegg razmišlja o dostopnem hibridnem športniku"


jack86
5 leta 2 meseci nazaj

Že pred propadom znamke SAAB, so ga hoteli odkupiti, pa jim GM ni dovolil. Počakali so da dokončno umre. Mimogrede, NEVS je kitajsko-švedsko podjetje.

 
BMW iNext preživlja težke čase
Parada 55 autonomnih vozil za knjigo rekordov