Novice

Peugeot 5008 je po novem mešanica križanca in enoprostorca

Nekdaj prepoznaven družinski enoprostorec, Peugeot 5008, se je po sedmih letih obstoja preobrazil v mešanico križanca in enoprostorca.

Tako kot 3008, tudi 5008 sloni na novi prilagodljivi koncernski arhitekturi EMP2. Druga generacija 5008 je 16,5 centimetra daljša in 11 centimetrov širša od predhodnika ter zdaj ponuja možnost za prevoz sedmih oseb. Zaradi povečanih dimenzij so inženirji poskrbeli za 6-centimetrsko povečanje v drugi vrsti, kjer bodo zlahka sedele tudi tri odrasle osebe.

V drugi in tretji vrsti so nameščeni individualni sedeži, s povsem nastavljivim položajem sedenja in možnostjo odstranitve posameznega sedeža. Večji je tudi prtljažni prostor. Pri sedemsedežni različici meri 640 litrov, pri petsedežni pa kar 1.060 litrov. Ob podrti zadnji klopi in sovoznikovem sedežu je vanj možno pospraviti predmete do dolžine 3,2 metra.

Motorno paleto sestavljajo preizkušeni agregati. Bencinsko stran sestavljata 1,2-litrski  agregat PureTech s 96 kilovati in 1,6-litrski agregat PureTech s 121 kilovati. Dizelsko stran sestavlja večja izbira – od osnovnega 1,6-litrskega agregata  BlueHDI s 73 in 88 kilovati do dvolitrskega s 110 in 133 kilovati. Moč se preko 6-stopenjskega ročnega ali 6-stopenjskega samodejnega menjalnika prenaša na sprednji kolesni par, za boljši oprijem v zahtevnih razmerah pa je na voljo sistem Advanced Grip Control s petimi različnimi nastavitvami sistema ESP.

Vsi paketi dodatne opreme so založeni z velikim naborom varnostnih elementov. Sistem za nadzor varnostne razdalje sodeluje s sistemom za samodejno zaviranje v sili, ki prepozna naproti vozeče vozilo ali pešca na cesti, na voljo so še sistem za nenamerno menjavo voznega pasu, samodejen prižig dolgih luči, sistem za prepoznavo znakov in sistem za vozila v mrtvem kotu, ki deluje od hitrosti 12 do 140 km/h.

Terensko obarvan enoprostorec bo prvič predstavljen na prihajajočem avtomobilskem salonu v Parizu, s prodajo pa bo francoski proizvajalec pričel spomladi prihodnje leto.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Peugeot.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Peugeot 5008 je po novem mešanica križanca in enoprostorca"


luko
6 leta 24 dni nazaj

Mogoče bo nadomestil tudi 807.

Ivan36
6 leta 25 dni nazaj

Končno! (Večji je tudi prtljažni prostor. Pri sedemsedežni različici meri 640 litrov, pri petsedežni pa kar 1.060 litrov. Ob podrti zadnji klopi in sovoznikovem sedežu je vanj možno pospraviti predmete do dolžine 3,2 metra.) Taka vozila rabimo! Vsaj lahko sam pripelješ oblogo dolžine 260 cm! Tudi kolesa lahko pelješ cela in to pokonci! 4 na mah!

 
Koliko bo potrebno odšteti za karavanskega Fiat Tipa?
Mercedes-Benzova vizija prihodnosti dostavnikov