Novice

Koncept Continentalove samonapihljive pnevmatike

Eden največjih dobaviteljev v avtomobilski industriji, med drugim specialist za pnevmatike, je razvil inovativni koncept, ki se zmore sam napolniti neposredno med vožnjo.

Konceptno pnevmatiko so poimenovali Conti C.A.R.E (Connected. Autonomous. Reliable. Electrified), vanjo pa so vgradili tipala, ki stalno spremljajo globino njenega dezena, morebitne poškodbe, tlak v pnevmatiki in temperaturo. Podatki tipal se prenašajo v realnem času v sistem ContiConnect Live, ki na daljavo spremlja in posega v stanje pnevmatike. Uravnavanje stanja pnevmatike omogoča v njeno platišče nameščen sistem centrifugalnih tlačilk. Te med pospeševanjem vozila s pomočjo centrifugalne sile, ki jo ustvarja vrteče se kolo, ustvarjajo tlak, ki se shranjuje v integriranem shranjevalniku. Iz njega sistem zrak pod tlakom po potrebi pretoči v pnevmatiko ter s tem zagotavi ustrezen tlak.

Continental je celoten sistem vzdrževanja tlaka v pnevmatiki poimenoval PressureProof, njegovo bistvo pa je zagotavljanje optimalnega tlaka v pnevmatikah, ne glede na vozne okoliščine. Glavni posledici tako uravnavane pnevmatike naj bi bile povečana varnost med vožnjo, izboljšana učinkovitost in z njo povezane manjše emisije CO2.

Nemci pri tem niso omenili, če oziroma kdaj predvidevajo, da bo ta iznajdba dosegla zrelost serijske izdelave in splošne uporabe. Rekli pa so, da bi tovrstne pnevmatike prišle najbolj do izraza v bodočih voznih parkih avtonomno vozečih taksijev, kjer bi lastnikom pomagali optimirati stroške poslovanja. Seveda niso izključili smisla njihove uporabe tudi v avtonomnih vozilih, ki bi jih imeli v lasti zasebniki, kjer sami tudi namigujejo na povečano učinkovitost med uporabo, čeravno je res, da smo sami rahlo skeptični pri tem.

Ne dvomimo, da ima omenjena tehnična rešitev na papirju svoje prednosti. Nisamo pa povsem prepričani o kakšnem odstotku (ali morda promilih) dviga učinkovitosti se dejansko pogovarjamo. O tem nam Nemci namreč niso podali nikakršnih podatkov, kot nam tudi niso zaupali podrobnosti o morebitnih potrebah po vzdrževanju kompleksne tehnike. Ne pozabimo še na predvidoma kar konkretno nevzmeteno maso na vsakem kolesu. Zaenkrat si tako te iznajdbe, drugje kot v (počasi vozečih) avtonomnih taksijih, res ne predstavljamo.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Continental.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Zadnji novi Saab 9-3 gre na dražbo
Tudi zmogljivejši modeli Volkswagnov kmalu z novo grafično podobo