Novice

Tudi zmogljivejši modeli Volkswagnov kmalu z novo grafično podobo

Različice Volkswagnovih modelov, ki nastajajo pod okriljem podznamke Volkswagen R ter se ponašajo z oznako R ali R-Line, bodo v sklopu prenove celostne podobe nemškega avtomobilskega proizvajalca dobile nov logotip.

Nova grafična podoba športnega oddelka Volkswagen R je logično nadaljevanje prenove celostne podobe znamke Volkswagen, predstavljene na avtomobilskem salonu v Frankfurtu. Z njo se nameravajo pri nemškem proizvajalcu vozil podati v električno in ogljično nevtralno prihodnost, katere del bodo tudi modeli športne družine R.

Nov logotip znamke Volkswagen R naj bi z vitkejšim, modernejšim videzom simbolično predstavljal vstop v novo obdobje najzmogljivejših modelov in je zasnovan za uporabo v svetu prevladujočih digitalnih medijev. Pripravili so ga v oddelku Volkswagen Design Center v tesnem sodelovanju s predstavniki razvojnega in marketinškega oddelka Volkswagen R.

Volkswagen R znotraj nemškega avtomobilskega proizvajalca skrbi za razvoj in ponudbo športnih modelov s primernimi zmogljivostmi za dirkalne steze ter hkrati uporabnostjo v vsakdanjem življenju. Njihovi modeli naj bi uporabnikom ponujali vznemirljivo in nepozabno izkušnjo vožnje. Od začetkov, ki segajo v leto 2002, so predstavili štiri generacije modela Golfa R, njihova paleta pa je vključevala še modele Passat R36, Tuareg R50, Scirocco R ter kabrioletsko različico Golfa R. Trenutno paleto modelov sestavljajo Golf R, Golf R Variant in novi T-Roc R.

Prvi model s prenovljeno podobo oznake R-Line naj bi bil Atlas Cross Sport R-Line, namenjen ameriškemu trgu. Avtomobil, ki so ga kot konceptno vozilo predstavili na avtomobilskem salonu v New Yorku, naj bi premierno predstavili 11 oktobra.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority, Volkswagen. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Koncept Continentalove samonapihljive pnevmatike
Veliko zanimanje za električno gnani Peugeot e-208